REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SE TERMINĂ CU UMILINŢA din Urgenţa Spitalului Judeţean? Ce a decis Ministerul Sănătăţii

SE TERMINĂ CU UMILINŢA din Urgenţa Spitalului Judeţean? Ce a decis Ministerul Sănătăţii

Replica API 28 aprilie 2017 | 00:08 502

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, dar nu numai, s-au aflat în videoconferinţă cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, în discuţie fiind luată problema spinoasă Unităţii de Primiri Urgenţe. De la înfiinţarea UPU, medicii au reclamat numărul mare de prezentări, pe de o parte, iar pacienţii - timpii mari de aşteptare pe holurile spitalului. Problema urmează să fie rezolvată! Spitalul Judeţean Constanţa, alături de alte unităţi din ţară, va primi fonduri nerambursabile pentru mărirea Secţiei UPU!

UPDATE, precizările CJC:

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta se numara printre cele 35 de unitati medicale din tara selectate in vederea finantarii prin Programul Operational Regional - fonduri externe nerambursabile - pentru modernizarea Unitatii de Primiri Urgente. Astazi, in sala ovala a Prefecturii, a avut loc o teleconferinta sustinuta de reprezentantii Ministerului Sanatatii in vederea stabilirii detaliilor necesare demararii procedurilor de accesare a fondurilor nerambursabile pentru modernizarea unitatilor medicale.

“Este o prioritate pentru noi sa modernizam unitatile sanitare din judet. Bineinteles ca dorim sa extindem si sa modernizam Unitatea Primiri Urgente, iar acum avem ocazia sa beneficiem de finantare nerambursabila. Aceasta unitate este una dintre cele mai solicitate, in tot timpul anului. In timpul sezonului estival s-au inregistrat chiar si 2 milioane de pacienti, atat constanteni cat si turisti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.

Unitatea Primiri Urgente de la Constanta este cea mai solicitata unitate medicala din tara pe timpul sezonului estival, iar ca numar de primiri urgenta ocupa locul II pe tara in extrasezon. Pe timpul verii, numarul de pacienti se majoreaza substantial, fiind vorba de o crestere de pana la 40%. In medie, in lunile de vara, se inregistreaza intre 500 - 550 pacienti pe zi. Cifra record s-a atins pe data de 17 august 2015, cand au fost 607 prezentari pe zi la Serviciul Urgente.

Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Constanta si managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei”, dr. Catalin Grasa, la teleconferinta de astazi, a mai participat si medicul-sef al Unitatii de Primiri Urgente - SMURD, Rodica Tudoran.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SE TERMINA CU UMILINTA SPUNE HORIA. DA DA TRE SA II SPUNA SI LA URECHE MARELUI GRASA EXCREMETULUI GRASA.DE FAPT IS ASEMANATORI SI GRASA SI HORIA ACELASI PARTID CARE LA DA PIINICA ZILNICA. PACIENTI PERS CU HANDICAP SA CRAPE MIE MI-A FOST RECOMANDAT.
1
0
Daca si daca zisese se va termina cu umilinta zic opinez asa.Sa fie chemat si acel pacient cu handicap care se toot plimba pe holurile spt pe la usa Menegerului.Avea o problema in fapt doua.Daca lucrurile se v-or indrepta merita ajutat.Nu vb in van am vazut actele medicale ale acestuia.Zic doar hotarirea o ve-ti lua dvs ca spital posibil sa tre sa moara hot dvs dragi medici ce si cum.
2
0
Spitalul jud Cta nu ii subordonat min sanatati,deci tine direct de comsiliul judetean.Este in administrarea locala. Ministrul sanatati vb in dodi s-au cine a facut referire la ministru vb sa induca in eroare.
0
0
Daca au reclamat pacienti dee timpi de consultatie de asteptare zic sa mai termine Grasa menegerul cu interventiile tel la UPU pt te miri cine si cine.Asta dak se doreste o eficientizare adevarata altfel da frumi.
0
0
Era nevoie de o discutie privind UPU, acum asteptam faptele! Felicitari domnului Tutuianu pentru eforturile depuse!
0
0
NIMIC CONCRET!PROMISIUNI CA LA SEDINTELE DE PARTID PCR!NE CONSIDERATI PROSTI!SMECHERILOR!
2
1
Felicitari, domnule Presedinte! Sunt sigur ca o sa rezolvati aceasta problema! Avem incredere! Succes
2
4
Nu va mai ambalati atat
4
2
Felicitari domnului presedinte pt initiativa de a se ocupa de sanatate! Speram sa nu ne dezamagiti...
3
3
domnule Tutuianu, daca pe dvs poate te putem crede ca vrei sa faci ceva, ei bine, pe Grasa nici nu-l credem, nici nu poate sa faca ceva concret pentru ca nu a facut niciodata si nu il duce capul. Asa ca daca te descurci singur, ok. Azi la coferinta on-line a mintit ca ultimul om cand a spus ca vrea sa aduca medici noi. Nu vrea sa-si pastreze lichelele vechi care asteapta acum salariile marite.
8
3
Sa speram ca iese ceva din video conferinta grasilor...
8
0
Eu propun sa intrebati tiganii daca platesc asigurare..ca astia de aia vin toti la urgenta,ca nu au medic de familie si stiu ca e gratis la urgenta..nu platesti,nu esti tratat si gata..si puneti paza cum tb.in spital,ca astia vin cu tot familionul cand vin la urgenta si fac scandal monstru,se bat..Atata mocangeala ptr ciori
22
0
unu grasu, altu grasa. se inteleg?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108