REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se va construi o nouă zonă de agrement şi relaxare în Ovidiu

Se va construi o nouă zonă de agrement şi relaxare în Ovidiu

Replica API 10 decembrie 2016 | 00:00 451

Primăria oraşului Ovidiu s-a adresat Agenţiei pentru Protetia Mediului pentru a obţine autorizaţie pentru proiectul „Zona de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”. Terenul este amplasat pe malul lacului Siutghiol şi are suprafaţă de 3742,00mp. Proiectul cuprinde două accese amplasate diametral opus, în lungul fâşii de teren, unul în zona străzii Albinelor pe o lăţime de 10,45m, cu legătură spre Parc, cu posibilitatea accesului persoanelor cu disabilităţi şi unul în zona Debarcader, folosit şi pentru accesul maşinilor ce întreţinere a celor 3 toalete ecologice, aleea pietonală cu lăţime variabilă cuprinsă între 3,00 şi 6,00m, care face legătură între cele două accese, proiectată la limita malului lacului Siutghiol, jocuri din prefabricate termoplastice aplicate pe suprafaţă din asfalt a aleii, cu diferite simboluri şi dimensiuni care crează un spaţiu de joacă educaţional diversifcat.

De asemenea, va există „grădina nuferilor”, punct de interes creat prin extinderea oglinzii de apă a lacului, într-o alveolă. Aici zona terminală a alveolei coboară 90 cm în adâncimea apei pentru a crea senzaţia că eşti cuprins între ape şi pentru a permite admirarea covorului de nuferi de foarte aproape. Accesul se va realiza pe aleea pietonală, printr-un ocol iar coborârea pe un pachet de scări executate din beton cu stratul de uzură din îmbrăcăminte asfaltică. Totodată, s-a propus iluminarea aleii cuprinse între cele două ziduri de sprijin, pe lateral iar în alveolă cu apă, pe pereţii laterali, spre nuferi la 30 cm sub oglindă apei, considerându-se un punct de interes şi noaptea pe perioada spectacolelor de sunet şi lumina, proiectate în larg pe fântână arteziană.

Se propune şi amenajarea unui „Amfiteatrul natural”, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie. Se vor amenaja 6 rânduri de gradene, prin lucrări ample de modelare şi consolidare a terenului. Accesul la prima gradenă se face direct din alee, iar pentru restul pe pachete de trepte cu diferenţe de nivel de maxim 45 cm, pe scări locale într-o singură rampă dreapta, cu treptele fără contratreaptă, luminate din lateral la nivelul treptei mediene.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108