REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sechestrare, bătăi şi evaziune: procurorii cer instituirea controlului judiciar

Sechestrare, bătăi şi evaziune: procurorii cer instituirea controlului judiciar

Replica API 24 februarie 2014 | 12:44 139

Deciziile de încetare a măsurilor preventive, contestate

Deciziile de încetare a măsurilor preventive, contestate

Până şi membrii unei reţele infracţionale se duşmănesc. Vorbim despre nişte indivizi, care conduceau o astfel de reţea, la malul mării, specializată în evaziune fiscală. Însă, la un moment dat, capii au sechestrat şi bătut două persoane, "subalterni" - am putea spune, pe care le bănuiau că au furat nişte bani. În anul 2012 au avut loc percheziţii domiciliare, iar aceştia au ajuns după gratii, respectiv Petrică Cristian Enea şi Adrian Stănei. Cât despre "victime", George Condrea, Radu Moisoiu şi Liviu Rîpeanu, ele s-au ales cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Însă, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Constanţa a decis să fie ridicat controlul judiciar, dar şi măsurile preventive cu privire la interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu în ceea ce-i priveşte pe cei trei.

Nemulţumiţi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au contestat aceste decizii, termenul fiind stabilit pe rolul Curţii de Apel Constanţa, la data de 24 februarie. Potrivit anchetatorilor, Petrică Cristian Enea şi Adrian Stănei, în calitate de asociaţi şi administratori ai societăţii din Constanţa, au organizat un circuit financiar ilicit prin intermediul firmei fantomă, SC BT SRL din Cobadin. Ei virau sume mari de bani în contul acestei societăţi din Cobadin, care nu aveau acoperire. La un moment dat, George Condrea, Radu Moisoiu şi Liviu Rîpeanu au căpătat calitatea de intermediari şi primii doi trebuiau să-i vireze celui de-al treilea o sumă de bani, care ajungea, în cele din urmă, la capi. Numai că banii s-au "pierdut pe drum" şi de aici a luat naştere episodul ce i-a adus în atenţia oamenilor legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108