REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Secție de Radioterapie, la Constanța. Când devine funcțională!

Secție de Radioterapie, la Constanța. Când devine funcțională!

Replica API 30 noiembrie 2019 | 03:17 612

La începutul anului, autoritățile locale promiteau că Secția de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța va funcționa începând din vară. Iată că, nici până la acest moment, pacienții nu pot beneficia de acest serviciu. Președintele Consiliului Județean Constanța spune că este nevoie de mai multe avize.

Radioterapia este o modalitate terapeutică de bază pentru tratamentul cancerului. Aceasta implică țintirea țesutului tumoral cu fotoni de energii înalte, în scopul distrugerii acestuia. Autoritățile locale promit de mulți ani o secție de Radioterapie la Contanța, însă, nici până astăzi, aparatura nu a fost dată în folosință. Echipamentele de radioterapie există deja, însă nu pot fi puse pe poziții. Motivul ? Au nevoie de avizul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). ”Aparatură este pe poziții, mai sunt retușuri și avizele de la CNCAN. În funcție de asta, putem afla când se obțin avizele”, a spus Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Secția de Radioterapie din Spitalul Județean va fi deservită de către un medic și două asistente, care s-au instruit la cursuri desfășurate la Spitalul Militar din Capitală și într-un centru privat.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Draga Paul asta nuuuu se da dus ii place jiltul de meneger facator de nimic si salariul baban.Despre facerile acestuia nu putem vb ca nu is.Regurgitie maxima fata de personajul scabros.
2
0
Grasa demisia slaninosule si lasa lucrurile sa re intre pe un fagas normal.Ti toaaaata revenirea sf Andrei pe loc cu rasinile tale.
3
0
Deosebitul si fermecatul Cealera Ionut ofera ca alternativa la CIUMA ROSIE , nici mai mult, nici mai putin FEBRA GALBENA. De vreo doua saptamani croseteaza comitete directoare. Pana acum s-au adjudecat urmatoarele posturi: Manager - Preafericitul Cealera Ionut Director medical - Profesionista Corcodel Florentina Asistent Sef - Inegalabila Dobre Cristina Director economic - Mondena de Runos -Alina. Va rog aplauze la scena deschisa. Trebuie facuta o schimbare. Prea am iesit sifonati cu salarii mari. Prea multa democratie. Ai gresit BADESCULE ca nu ai pus biciul pe ei. Le era dor tipete.
2
0
Ciiit dar ciiit sa mai dureze pina va fi demis GRASA CATALIN.Nu de alta dar tre pus om care sa aiba capacitati si inplicare la menegeriatul spit jud.Nuu dealde tutancamoni ai asa zisei chirurgi,in fapt taietor de apendici si atiit.Regurgitie maxima am fata de acest personaj.
2
0
Cum cum cind binenteles tre disponibilizat intiit molusca Catalim Grasa.Abia dupa se face ceva Sa terminam o data cu cei care trimdavesc si se piiiiing.
3
0
Lipseste esentialul : fizicianul specializat in domeniul oncologic si nu se aminteste nimic de psihologul clinician ???. Un medic oncolog la atati bolnavi de cancer din judetul Constanta ! Cred ca este necesar sa refaceti structura sectiei de RADIOTERAPIE din cadrul SCJU ???
2
0
Pe Orbanil intereseaza de o sapt oile -----da -i naibii de oameni !----macar Daia isi facea treaba lui nu premierul sta la tv cu discurs despre oi ! ----Ro nor-ma-la ce sa faci !
3
2
In Romania mor gravidele din cauza asistentelor medicale... TInd sa cred ca ele sunt puse intentionat in sistem sa omoare nervul romanesc... Sa omoare samburele. Daca eu o sa am o problema la spital cu sotia si asistenta o sa i zica Nu ai medic stai si sufera ....Eu o sa fac crima in spitalul ala...Crima daca asistenta moare dupa ceea ce fac...Ca e posibil ca asistenta sa supravietuiasca
1
0
De ingineri electronisti specializati in biomedical si fizicieni specializati,...cu un doctor si 2 asistente omorati oamenii , Tantalailor
6
0
Povesti electorale, uitati-va in text ce nume sunt evidentiuate cu majuscule. Ce dreaaq Romanie ... trezeste-te ca murim precum oile de la Midia.
5
1
au vazut atmosfera din fata cabinetului de oncologie din policlinica spitalului judetean? Este o bataie de joc. Cata umilinta...
14
1
F bine, la cati bani secheltuie aiurea, investitiile in aparatura medicala moderna sunt binevenite. Asa , pacientii nu vor mai fi obligati sa plece catre alte orase.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468