REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ședința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

Ședința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

Replica API 22 ianuarie 2020 | 12:47 300

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în temeiul art. 50 alin. 2 lit. a din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 7 alin. 1 lit. p şi art. 17 pct. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, având înscrisă în ordinea de zi Formularea unui punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, potrivit art. 51 lit. d din Legea nr. 304/2004, având în vedere adresa nr. 1210 din 17 ianuarie 2020 emisă de către Consiliul Superior al Magistraturii, înregistrată la Curtea de Apel Constanţa sub nr. 266/22 din 17 ianuarie 2020, în referire la Hotărârea nr. 55 din 16 ianuarie 2020 adoptată de Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Cu unanimitatea judecătorilor prezenţi la dezbateri, Adunarea Generală a judecătorilor şi-a exprimat punctul de vedere relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraţilor în sensul că abrogarea dispoziţiilor normative actuale este de natură a încălca independenţa judecătorilor, afectând negativ statutul constituţional al acestora.

Argumentele avute în vedere de judecătorii Curţii de Apel Constanţa se regăsesc în cuprinsul Hotărârii Adunării Generale nr. 1/2020, care poate fi accesată pe site-ul oficial al instituţiei, la secţiunea ,,Organizare – Hotărâri şi Decizii” (http://portal.just.ro/36/SitePages/organizare.aspx?id_inst=36).

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi ati raspuns vreodata ptr verdicte gresite?, despre ce pensii speciale vorbiti, atata timp cat aveti salarii exorbitante- si cu ce sunteti voi mai presus decat medicii?- coborati cu picioarele pe pamant dragilor, ridicati-va valul de pe fata, luxul nu se intretine prin nenorocirea altora- asa gandesc si mi se pare corect. Cu salariile voastre si ''N'' avantaje, pot trai decent cateva familii.
4
0
Tribunalu ct este corupt sunt si pedofili si afemeiayi prin ei dar inca nu s a aflat. Plus ca nu is8 fac treaba gen aduci probe care nu le ea in considerare te judecat dupa fata si dupa bani
6
0
de ce nu cereti jigodiilor pensii speciale pentru toti ca doar voi nu promovati discriminarea. HUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAA
8
1
si daca nu le anuleaza cum zici tu, le vor putea impozita cu 98 la suta si atunci se rezolva bataia asta de joc, oricum ei sunt permanent in greva pentru ca tergiverseaza dosarele cate 4-5 ani!!!
8
1
constitutia romanicii este o chestie facultativa pentru specialii nostrii,sa stea acasa leprele Dracului,un stabor tiganesc are decizii mult mai corecte decat completul de fapt cupletul de cinci de sase sau de cati jigodosi ar fi
7
1
Te doare cacatul....Alupigus specialule..
4
0
duc dosarele umflate cu minciuni ale procurorilor cu caruciorul sa o suga pana le vine pensiile speciale.
11
5
la munca putorilor ! plangeti dupa mazarel
20
2
Anulati pensiile de serviciu la toti judecatorii - magistratii din Romania. Scadeti-le salariile la nivelul salariului mediu pe economie. Sa iasa la pensie atunci cad ies toti ceilalti.
24
3
Speciala!!!!!????? De ce sunt mai speciali!!!??? Dosarul revolutiei treneaza de zeci de ani, marile dosare treneaza zeci de ani iar marii rechini primesc 2 - 3 ani cu suspendare. Interlopi judecati in stare de libertate. Gainari care mor de foame cu cate 3 - 5 ani cu executare pentru maruntisuri. Mori cu dreptatea in mana si destui care au decedat asteptand hotararile. Speciali!!!???? Cu ce sunt mai speciali decat decat ceilalti!!!??? Cetatenii SUNT EGALI in fata legii...asa spune Constitutia
26
2
Tu Lavinio, au si un magistrati din europa pensie de serviciu sau speciala dar intrebarea e cat?,de exemplu un magistrat pensionar din Germania nu are pensie nici macar dublul decat un maistru pensionar care a lucrat in portul HAMBURG,deci daca contesta magistrati in europa si vad aia ce diferenta vor magistrati sa aiba comparativ cu restul pensionarilor romani cu vechime completa or sa spuna europeni ca magistrati romani sunt pusi pe glume.
21
2
stateam de vorba cu un procuror referitor la abuzul pensiilor speciale-argumentul sau a fost- ce sa faci daca asta e legea
11
5
Ca ei sa raspunda pentru hotararile date si apoi sa aiba pretentii la salarii si pensii marete!
28
1
magistratii, daca va fi cazul, vor ataca dispozitiile la curte si vor castiga, e normal ca magistratii sa aibe pensii speciale, asa e in toata lumea
10
22
Nu le este deloc rusine.Lumea moare de foame, si ei au pensii nesimtite.Nu mai zic de salariile acestora.Sunt oameni cu 500, 600 lei pensie, mai sunt altii cu sume mai mici, si lor nu le e rusine deloc.Statul a facut foarte bine, sa ia aceasta masura.Nu merita decat o pensie normal, care s-asa va fi foarte mare fata de alti cetateni.
30
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108