REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şefa SPIT, Virginia Uzun, contraatacă: „Faptul că respectăm legea, deranjează”

Şefa SPIT, Virginia Uzun, contraatacă: „Faptul că respectăm legea, deranjează”

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:00 752

Pe cine crede că a deranjat, de vreme ce este controlată!

Pe cine crede că a deranjat, de vreme ce este controlată!

Virginia Uzun

Printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-a constituit o comisie de verificare a activităţii SPIT, care a primit misiunea de a analiza activitatea serviciului, contractele încheiate direct de şefa acestuia, Virginia Uzun, pentru închirierea sediilor în care Serviciul de Taxe şi Impozite îşi desfăşoară activitatea şi nu numai. De la începutul înfiinţării comisiei, membri au solicitat mai multe documente din cadrul serviciului şi chiar au avut o întrunire cu directorul SPIT.

Aceasta susţine că de fiecare dată când comisia a cerut câte un document i-a fost pus la dispoziţie. De asemenea, acesta a mai precizat că această comisie s-a constituit pe baza unor dorinţe personale. „Noi credem că tot ce se întâmplă nu fac decât obiectul unor dorinţe personale, nicidecum unei verificări fundamentate şi reale. O comisie nu se întruneşte decât dacă există o suspiciune de fraudă sau există nişte elemente reale. Cred că principalul motiv pentru care suntem vizaţi este faptul că anul trecut am reuşit să aducem multe milioane de lei din Port Constanţa Sud Agigea.

Contribuabilii care aveau firme în port plăteau în mod eronat taxe către comuna Agigea în loc să plătească municipiului Constanţa. Un al doilea motiv pentru care acestă instituţie constituie un “deranj” se datorează rigurozităţii. Atunci când respecţi legea ajungi să “deranjezi” anumiţi contribuabili care cred că au doar drepturi, nu şi obligaţii. Un alt fenomen care a reieşit din toată atmosfera asta se referă la faptul că foarte puţină lume mai citeşte legea şi consideră că atunci când se fac anumite schimbări politice directorii instituţiilor trebuie să plece odată cu aleşii, ceea ce este o mare eroare.

Am văzut tot felul de declaraţii în presă ale comisiei, ale celor de pe lângă comisie, însă eu aştept finalul”, a declarat Virginia Uzun. Menţionăm că Virginia Uzun a fost acuzată de faptul că a încercat să se opună constituirii comisie, fapt ce nu este adevărat după spusele directorului. „Am fost acuzaţi că încercăm să facem opoziţie şi să împiedicăm constituirea comisiei. Din contră, nu am încercat acest lucru ci am vrut ca acea comisie să existe fără membrii incompatibili.

Un organ fiscal nu va fi niciodată ceva comod sau iubit. Noi ne-am dorit să respectăm legea şi în urma respectării acestei legi am adus bugetului local suplimentar debite de peste şapte milioane de lei, iar anual intră aproximativ trei milioane de lei la bugetul local din sumele încasate din Port Constanţa Sud”, a mai adăugat Uzun. articol complet: www.replicaonline.ro

Operatorii din Portul Constanța Sud - Agigea plătesc taxele la SPIT! Iată care este povestea

În anul 2016 mai existau dubii cu privire la teritoriul pe care se află Portul Constanța Sud - Agigea, însă instanța a lămurit definitiv lucrurile. Oficial, judecătorii au decis definitiv că terenurile pe care se află obiectivul respectiv sunt în municipiul Constanța, nu în comuna Agigea. Odată cu această clarificare, s-a oferit și răspunsul la întrebarea:

„În buzunarul cărei localități intră banii de pe urma taxelor și impozitelor plătite de agenții economici care își desfășoară activitatea în Portul Constanța Sud - Agigea?” Firmele care au sedii sau puncte de lucru în Portul Constanța Sud - Agigea trebuie să plătească în continuare obligațiile fiscale către Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) din Constanța. Amintim că terenurile de sub Portul Constanța Sud - Agigea au făcut obiectul unor litigii îndelungate între municipiul Constanța și comuna Agigea.

În toamna lui 2015, Tribunalul Constanța a decis că ariile respective aparțin comunei Agigea, sentința nefiind definitivă. Curtea de Apel Galați a anulat, în martie 2016, sentința Tribunalului, hotărând că terenurile aparțin municipiului Constanța. Comuna Agigea a atacat cu o contestație în anulare decizia Curții de Apel Galați, însă acțiunea a fost respinsă. Prin urmare, terenurile sunt pe teritoriul municipiului Constanța, iar taxele și impozitele plătite de contribuabilii care își desfășoară activitatea în zona respectivă vor ajunge în bugetul acestei unități administrativ-teritoriale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rezultatul muncii secsu-ale prestate pentru si in folosul lui mazare. Specialista in felatii pentru ex-primar!
1
0
Sunt un tatar imputit si nebun, ma numesc GEMALEDIN NAGI, locuiesc pe Strada Partizanilor nr 7A, in Constanta. Am numerele de telefon: 0341.803.574, 0241.691.846, 0722.543.501. Chiar daca adresa mea este in Coiciu, eu mi-am facut iesire din curte in spatele blocului LV22 si am pus stapanire pe o parte din curtea blocului. Acolo imi plimb eu javra de caine, care se caca non stop. Daca doreste vreun locatar al blocului sa intre pe terenul respectiv, la care are tot dreptul, sar la bataie. Chiar daca am 50 de kile si arat ca moartea in vacanta... Astept sa ma sunati, sa va cacati in gura mea!
0
0
Barba-su are putza taiata imprejur , de aia este asa tupeista...
1
2
O mare spagareasa. Si ea, dar si cretzul ala de barbatsu. Trage in ea calugarul, ca in Bosnia.........
3
0
nu sint machedon, dar in afara de faptul ca e machedoanca,intelegind ca nici macar nu e, smechera si e un sef nu neaparat iubit de subalterni, care o fi ala, mai aveti si alte acuze sa-i aduceti? nici macar n-o cunosc! haideti sa fim seriosi si daca aveti ceva temei, probati.
0
7
De unde ati gasit-o si pe asta machidoanca. Sau cand e cineva luat in vizor pentru prostii ii schimbati imediat originile. Sotul ei e aroman ea nu e.
3
2
barba-su e machedon,ea e o smechera,smecera,clasa mazare...
6
1
Sa nu mai manance rahat ca stim mai bine unii cum se dau contractele pe acolo. Uitati va doar la casa ei din EForie Sud si se va intelege mult mai usor fenomenul. Angajatii le ar linsa si pe ea si pe adjuncte
9
2
Chiar o credeti pe parsiva asta?
19
2
rea matrauca machidoanca
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108