-2.6° Constanța Lun., 30 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6259
-2.6° Constanța Luni, 30 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6259

Șeful Fiscului recunoaște că se mai ia șpagă: 6-7 inspectori ANAF au fost arestați când primeau mită

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 634

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a precizat că, numai anul acesta, şase sau şapte angajaţi ai instituţiei au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită. Heiuş a subliniat că acesta nu este, totuşi, un fenomen de masă şi că majoritatea angajaţilor ANAF sunt oameni cinstiţi, potrivit news.ro.

Întrebat, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24, dacă la ANAF se mai ia şpagă, Lucian Heiuş a recunoscut că acest lucru se mai întâmplă.

”Din păcate, da. Anul acesta am avut şase sau şapte inspectori care au fost direct arestaţi, pentru că au fost prinşi în flagrant. Se mai întâmplă. Nu mai merge nimeni într-un control fără ca în spate să existe o analiză de risc din care să rezulte clar că sunt întrunite anumite elemente care să justifice de ce te duci acolo. Cum poţi să reduci această tentaţie? Reducând la maximum contactul între inspector şi agentul economic. Cu cât reuşim să digitalizăm mai repede, cu cât reuşim să avem acces din biroul inspectorului la contabilitatea firmei, cu atât vom reduce mai mult contactul direct între inspectori şi contribuabili”, a declarat Heiuş, citează stiripesurse.ro.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Şeful ANAF a subliniat totuşi că majoritatea inspectorilor sunt oameni cinstiţi.

”Nu este un fenomen de masă acest lucru. O mână de oameni aruncă o anatemă asupra întregului ANAF, unde marea majoritate sunt oameni cinstiţi, oameni dedicaţi profesiei pe care o au. Dar există, din păcate, şi asemenea oameni”, a adăugat Lucian Heiuş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Teia mai are si altele....cum e ala de la coada lacului, care are generator in fata
0
0
Si Teia number 2. Blocul de apart de vis a vis de Scoica Land, Magnum, din ce l a construit???
0
0
La constanta tavi number 1
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820