REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şeful Pentagonului, disculpat de orice încălcare a regulilor etice în legătură cu Boeing

Şeful Pentagonului, disculpat de orice încălcare a regulilor etice în legătură cu Boeing

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 446

Patrick Shanahan

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a fost disculpat joi de orice încălcare a regulilor de etică ale Pentagonului, la finalul unei anchete interne privind legăturile sale cu fostul său angajator Boeing, unde a lucrat 30 de ani, relatează AFP.

Patrick Shanahan "şi-a respectat pe deplin angajamentele şi obligaţiile etice în ceea ce priveşte Boeing şi concurenţii săi", a anunţat într-un comunicat Inspectorul general al Ministerului Apărării, un organism însărcinat cu anchetele interne în această administraţie tentaculară.

Acest anunţ deschide calea către o eventuală nominalizare de către preşedintele Donald Trump a lui Shanahan în postul de ministru al apărării, care va trebui confirmată de Senat.

Într-o plângere depusă în luna martie, organizaţia Cetăţeni pentru responsabilitate şi etică la Washington (CREW) a cerut Inspectorului general să deschidă o anchetă în urma informaţiilor relatate de site-ul de informaţii Politico, conform cărora Shanahan s-ar fi pronunţat în privat în favoarea lui Boeing în detrimentul concurentului său Lockheed Martin.

"Prin conduita şi comentariile sale, ministrul interimar este posibil să fi încălcat regulile de etică ale Pentagonului", a indicat grupul.

La venirea sa în iunie 2017, în calitate de nr. 2 al ministrului apărării Jim Mattis, Patrick Shanahan a semnat un acord cu Pentagonul prin care se angaja să nu participe la nicio discuţie privind Boeing.

Pe lângă Shanahan însuşi, inspectorul general a precizat că a audiat 33 de martori, a consultat 5.600 de pagini de documente publice şi 1.700 de pagini de documente clasificate secret de apărare.

"Nu am confirmat niciuna dintre alegaţii", precizează organismul.

Shanahan a fost propulsat în fruntea Pentagonului atunci când Mattis a demisionat în decembrie, pentru a protesta împotriva retragerii din Siria decisă unilateral de preşedintele Donald Trump. Preşedintele SUA nu a nominalizat încă un candidat pentru a-i succeda lui Jim Mattis.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108