REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Seminarul Musulman din Medgidia, obiectul unei conferințe de la Universitatea Ovidius

Seminarul Musulman din Medgidia, obiectul unei conferințe de la Universitatea Ovidius

Replica API 25 mai 2016 | 00:33 529

Încă o dată, oamenii de cultură ai Constanței au dovedit că minoritățile din oraș pot trăi în pace și în armonie, ba mai mult decât atât, să fie alături unii de alții în cadrul evenimentelor importante pentru cultura și tradiția fiecărui popor. Așa se face că Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit miercuri, 25 mai, o expoziție de fotografie musulmană intitulată ”Seminarul Musulman din Medgidia”, urmată de lansarea cărții cu același nume. Volumul este semnat de doi cercetători de la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj, respectiv Adriana Cupcea și Manuela Marin și un absolvent al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius, Metin Omer.

Zeci de persoane din comunitatea turco-tătară din Constanța și nu numai au fost prezente la evenimentul organizat de Consulatul General al Republicii Turcia, împreună cu Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale din Cluj Napoca, Serviciul Judeţean Constanţa a Arhivelor Naţionale, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanţa. La eveniment au fost prezenți Ali Bozçalışkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Sorin Rugină, rectorul universității, Adriana Cupcea, cercetător al Institutului pentru Studierea Problemelor Minnorităților Naționale din Cluj-Napoca, Virgil Coman, șeful Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale și Corina Mihaela Apostoleanu, directoarea Bibliotecii Județene din Constanța. Consulul Turciei s-a arătat mulțumit de activitatea organizată, care, în opinia lui, întărește relațiile între români și turco-tătarii cu care conviețuim de ani buni: ”Azi e o zi importantă pentru noi, pentru că am reușit să materializăm un nou proiect. Azi culegem roadele unui proiect pe care îl gândim de mult. Seminarul Musulman din Medgidia face legătura între trecut și prezent. Pentru noi nu e o instituție care a funcționat la Medgidia și între timp s-a închis. Pentru noi e o continuare a moștenirii culturale. Tradiția seminarului este continuată astăzi la Colegiul Național Kemal Ataturk”, a declarat consulul.

Vezi și: http://www.replicaonline.ro/lansare-de-carte-si-expozitie-de-fotografie-musulmana-la-universitatea-ovidius-276464/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108