REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Semn rău la biserica închisă: un preot a leşinat la slujba din Parcul Tăbăcăriei

Semn rău la biserica închisă: un preot a leşinat la slujba din Parcul Tăbăcăriei

Replica API 14 martie 2013 | 00:00 396

Arhiepiscopia Tomisului redeschide Biserica Sfântul Mina cu ordonanţă de la Parchet

Arhiepiscopia Tomisului redeschide Biserica Sfântul Mina cu ordonanţă de la Parchet

Ceea ce s-a dorit a fi o slujbă ţinută în faţa unei biserici închise, s-a transformat în clipe dramatice. Un preot care a venit să participe la slujba ce s-a ţinut ieri în faţa Bisericii "Sfântul Mina" a fost preluat de un echipaj SMURD. Acesta s-a prăbuşit deodată la pământ, iar un alt uns al Domnului a încercat preţ de câteva clipe să-l resusciteze. Fără succes însă, pentru că suferindul a început să se simtă tot mai rău până când şi-a pierdut cunoştinţa.

Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului şi a continuat timp de câteva minute manevrele de resuscitare până ce pacientului i-a revenit pulsul. Este vorba despre preotul onorific din cadrul Catedralei Arhiepiscopale, Remus Dumbravă. Toată lumea a rămas uimită de cele întâmplate, afirmând că preotul era perfect sănătos, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme de sănătate. Se pare că motivul ar fi acela că preotul nu a mâncat nimic toată ziua şi că era foarte obosit. "N ştiu să fi avut probleme de sănătate, şi pentru noi a fost un şoc că s-a întâmplat lucrul acesta. Ne rugăm la Dumnezeu să revină sănătos de la spital", a menţionat preotul Gheorghe Nădolean. Potrivit medicilor, pacientul care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este în stare stabilă. "Sunt semne, eu aşa le văd. De 20 de ani vin la biserica asta. Sunt semne ale Sfântului Mina, nu te joci cu Sf. Mina, noi aşa ştim. Ăsta este începutul, o să mai vedeţi destule. Aşa se întâmplă dacă alungi ctitorul. Noi chiar credem şi ne este frică de Dumnezeu", a declarat o credincioasă ce a asistat la slujbă. Pot părea cuvinte mari şi fără bază reală, însă acestea s-au adeverit în momentul în care un bărbat ce făcea jogging a leşinat chiar în timp ce trecea prin faţa bisericii, acesta având nevoie de intervenţie medicală.

Poliţia s-a autosesizat, iar Parchetul a decis: biserica "Sf. Mina" va fi redeschisă

Poliţiştii Secţiei 1 Constanţa s-au sesizat ieri, 12 martie a.c., ora 15.00, din oficiu cu privire la faptul că Biserica Sfântul Mina (Biserica de lemn), situată în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, este închisă, iar pe una dintre uşile de acces este afişat un anunţ din care reieşea că lăcaşul de cult va fi închis temporar. Cu ocazia verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat faptul că uşile de acces în incinta lăcaşului de cult sunt încuiate, şi atât personalul bisericesc, cât şi enoriaşii nu pot intra în interior. Pe parcursul aceleiaşi zile reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au formulat o plângere penală faţă de reprezentanţii unei asociaţii private, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, tulburare de posesie şi împiedicarea libertăţii cultelor, plângere ce a fost înregistrată şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Poliţiştii au demarat cercetările procedând la audierea în cauză a mai multor reprezentanţi ai lăcaşului de cult şi au fost efectuate activităţi de identificare a reprezentanţilor asociaţiei. Cercetările în cauză continuă, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente. "Ce părere poţi să ai de nişte abuzuri d-astea? Eu consider că este un abuz făcut de cei care au închis biserica. Biserica nu se închide niciodată!", a declarat un credincios ce frecventează biserica "Sf. Mina". Tot în cursul zilei de ieri a venit o ordonanţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind repunerea bisericii Sf. Mina în situaţia iniţială, ceea ce înseamnă că biserica a fost redeschisă. Totodată, a început inventarierea bunurilor din interior.

Liliana CHIRU, Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108