REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Senat: Nerespectarea repetată a măsurilor anti-COVID atrage suspendarea activităţii operatorilor economici - aviz favorabil

Senat: Nerespectarea repetată a măsurilor anti-COVID atrage suspendarea activităţii operatorilor economici - aviz favorabil

Replica API 8 mai 2021 | 00:00 1037

Comisia economică a Senatului a avizat favorabil, joi, proiectul de lege al Guvernului care prevede suspendarea succesivă, pentru 15, respectiv 30 de zile, a activităţii operatorilor economici care continuă să nu respecte măsurile anti-COVID la acelaşi sediu, principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă.

În favoarea avizului au fost înregistrate 7 voturi "pentru" iar patru parlamentari s-au abţinut, scrie Agerpres.

"Este vorba de o completare pentru sancţiuni repetate. Vorbim doar de situaţiile în care operatorii economici, în mod repetat, nu respectă legea şi atunci se intervine cu această sancţiune complementară, mai ales că în vară măsurile se vor relaxa şi vom putea să călătorim mai mult, să putem să mergem la restaurante", a afirmat Silvia Dinică (USR PLUS), preşedintele Comisiei economice.

Potrivit actului normativ, în cazul în care "operatorul economic nu respectă la acelaşi sediu, principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite".

Proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 va intra în dezbaterea Comisiei juridice pentru raport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana au rumegat bovinele, a trecut nevoia. Asta daca nu-si dau cu stangul in dreptul si iese de-un valul 4 al pandemiei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212