REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Senator PSD: Parlamentarii USL vor intra în grevă parlamentară de la 1 februarie

Senator PSD: Parlamentarii USL vor intra în grevă parlamentară de la 1 februarie

Replica API 27 ianuarie 2012 | 00:00 221

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, joi, că parlamentarii USL vor intra din 1 februarie în grevă parlamentară, dar nu a exclus nici demisia în bloc a senatorilor opoziţiei astfel încât această Senatul să-şi suspende activitatea şi să fie provocate alegeri anticipate.

Mîrza a spus, într-o conferinţă de presă, că de la 1 februarie parlamentarii USL intră în grevă, ceea ce presupune că nici nu vor fi plătiţi, iar în perioada următoare vor stabili strategii care să conducă la declanşarea de alegeri parlamentare anticipate.

El a spus că una dintre căile de a ajunge la alegeri anticipate este suspendarea activităţii Parlamentului.

Potrivit parlamentarului social-democrat, după demisia lui Iulian Urban din PDL, raportul putere-opoziţie în Senat este la egalitate şi crede că, dacă vor mai demisiona şi alţi senatori ai puterii, atunci, prin demisia din Senat a majorităţii senatorilor, activitatea acestei Camere a Parlamentului va fi suspendată.

El consideră că dacă o Cameră a Parlamentului are activitatea suspendată, se suspendă în fapt activitatea întregului Parlament, ceea poate duce la declanşarea de alegeri anticipate.

Senatorul Gavril Mîrza a spus că este nevoie de alegeri anticipate întrucât în prezent "există o putere, fără putere" şi totul în ţară este la voia întâmplării.

El a mai declarat că discursul de miercuri al preşedintelui Traian Băsescu a fost "mai prăpăstios" decât discursul lui Nicolae Ceauşescu înainte de a fugi cu elicopterul.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, că în coaliţie s-a decis "că nu este momentul, că este greu de organizat alegeri anticipate" şi a arătat că România va avea alegeri anul acesta.

Sever Voinescu a explicat şi prevederile din Constituţie care se referă la cazul în care poate fi dizolvat Parlamentul şi a arătat că, chiar dacă şi-ar da demisia toţi parlamentarii, alegerile care s-ar organiza ar fi parţiale, până la terminarea mandatului şi nu anticipate.

Liderii coaliţiei au concluzionat, luni, că nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul că o astfel de procedură, dacă ar fi iniţiată, nu ar putea fi încheiată decât prin luna septembrie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108