REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Senatorul Vergil Chiţac cochetează cu ALDE

Senatorul Vergil Chiţac cochetează cu ALDE

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:00 349

Liberalii constănţeni sunt în mare dificultate. USR şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Constanţa, un competitor redutabil – Stelian Ion, dar care, din punctul de vedere al PSD, are ceva „tinichele de coadă”; PSD va merge, mai mult ca sigur, tot pe mâna lui Decebal Făgădău, iar de la PMP există premisele că va candida Claudiu Palaz – cel puţin aşa a afirmat Traian Băsescu în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. De la PNL, nici o veste deocamdată, iar asta pentru că nu are o variantă sigură (şi viabilă) de contracandidat puternic, care să bată PSD. Ar putea sprijini un candidat comun al dreptei, numai că – aşa cum a demonstrat trecutul – orgoliile sunt prea mari!

În ceea ce priveşte Pro România , posibil să candideze la Primăria Constanţa actualul deputat Mircea Titus Dobre ori Răzvan Filipescu. În ceea ce priveşte ALDE, revine insistent varianta ca acest partid să sprijine o eventuală candidatură a senatorului Vergil Chiţac.

În urmă cu câteva luni, Chiţac declara: „Mi-ar plăcea să avem o dreaptă unită la alegerile locale din 2020, pentru că PSD are resurse nelimitate și nu concepe să piardă Constanța”. Declaraţia a venit după ce s-a speculat că acesta ar fi iniţiat anumite discuţii şi cu USR, partid care însă a decis să-l anunţe pe Stelian Ion drept candidat.

Vergil Chiţac a demisionat din PNL după ce a fost ales senator, iar anterior acestei funcţii, amintim că a candidat din partea PNL şi pentru Primăria Constanţa. După plecarea din rândurile liberalilor, Chiţac a fost curtat de ALDE, însă nu s-a înscris în acest partid, ba chiar s-a afiliat, recent, grupului PNL din Senat, păstrându-şi însă calitatea de independent. Deşi s-a vehiculat că ar putea reveni în partidul lui Ludovic Orban, în ultima perioadă Vergil Chiţac ar fi reluat anumite negocieri cu reprezentanţii ALDE, spun sursele noastre, posibil pentru o nouă candidatură la Primăria Constanţa. Recent, Chiţac a participat la o întâlnire informală a liderilor ALDE de la Constanţa.

La alegerile locale din 2016, Decebal Făgădău a câştigat Primăria Constanţa cu un scor de 42%, în timp ce Vergil Chiţac a obţinut un scor extrem de bun, candidând din partea PNL: puţin peste 34%.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mincinosilor
2
0
am inteles ca vine Craciunu si strangeti pentru porc.dar chiar asa sa mintiti?sunt membru alde si nici nu s-a pus problema vreodata de asa ceva..dar poate doamna cucu stie mai bine decat noi astia vechi
1
0
Un ziar de rahat! Pentru 2 lei va vindeti! Jalnic!
2
0
Dezinformari marca replica. A ajuns si replica o marca?
3
0
Un mare ZERO si un fripturist ieftin ce nu are obraz.
0
4
Vergile te-au flituit liberalii, ti-au tras-o USR-istii esti in mare disperare! Plastesti pentru caracterul tau infect de o viata transmis si altora din locurile pe unde ai vietuit! Sincer te compatimesc!
3
7
Cind v-am zis ca Mos Teaca e tradator...
1
5
Saracu Chitac, s a scrantit la batranete. Cand te nasti ceapa, nu poti ajunge trandafir..... fie el si galben.
4
7
Nici el nu mai stie cu cine cocheteaza! Fraieri sunt cei care il baga in seama!
5
7
Doamne, de ce ai lasat sa se inmulteasca asa mult PROSTII? Scrie negru pe alb ca individul chitac este un oportunist de cea mai joasa speta, cum a ajuns parlamentar, prima lui grija a fost, drept recunostinta, sa-i lase cu ochii in Soare pe cei care l-au sustinut. Ce credeti ca va face daca va iesi primar? Probail acelasi lucru, o sa dea cu flit constantenilor! Acum se milogeste pe la partide si sa nu fie de mirare daca o sa se lipeasca la MU!5TII de P5D-isti pentru ca are stofa de pesedancist!
8
5
chiar asa lasati astfel de comentarii cu pl si kkt? Ce sunteti, CANCAN?
8
1
cu alde, mai bine cocheteaza cu pula mea ! Sau mai bine cu cacatul meu !!!
8
6
Este amiralul lui Gabriel Comanescu.
15
8
Amiralul lui Basescu, alt Petrov.
16
6
Un arogant sfidator care schimba barca in functie de cum bate vantul !
17
6
Un comunist ateu, cu preocupari foarte "nobile", "constructive", cum ar fi daramarea tuturor bisericilor din Constanta.Sa-ti ajute Dumnezeu,sa ne lasi doar amintirea ambitiilor tale demonice impreuna cu asociatia "Constanta altfel"!
13
18
Este extrem de bine daca poate polariza intreaga opozitie in jurul lui! Noi nu trebuie decat sa iesim la vot!!! Acum 4 ani ne a durut in cot si acum vedem adevarata dimensiune a dezastrului! Iesiti la vot oameni buni, sa incepem si noi sa ne conducem destinele cu un Primar educat si civilizat!!!
15
11
asta e tot numai o curva,,e gay.
10
11
Chitac cel care nu isi afiseza toate conturile bancare cu Stelian Ion - fostul avocat al lui Mazare. E clar.
13
12
Foarte rau ca s a gandit sa cocheteze cu alde. Opozitia la Cta trebuie sa fie unita si sa aiba un candidat UNIC! Si acela este Stelian Ion. Altfel nu vom reusi sa scapam de fagabou- urmasul lui mazare!
14
22
Succes domnului profesor Chitac! Sa candideze la primaria Constanta si sa imbunatateasca conditiile din oras! Curaj!
21
19
Ii pasa de buzunarul lui !
17
13
Singurul caruia ii pasa de Constanta si de constanteni !!
23
22

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108