REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sfârşitul de an intensifică dihonia dintre Palaz şi Chiru

Sfârşitul de an intensifică dihonia dintre Palaz şi Chiru

Replica API 30 decembrie 2013 | 00:00 104

Dreapta unită? O himeră la Constanţa

Dreapta unită? O himeră la Constanţa

În contextul în care toată lumea se pregăteşte de petrecerea de Revelion, Mişcarea Populară Constanţa este în plină campanie de recrutare. Cel puţin aşa susţine preşedintele filialei locale a MP, Claudiu Iorga Palaz, care vorbeşte de valuri de aderenţi, pe bandă rulantă. Palaz vorbeşte de recrutări de oameni cu convingeri de dreapta, însă, la o privire mai atentă, toate valurile masive din ultima perioadă provin din cadrul PDL Constanţa şi mai puţin din alte structuri, ceea ce amplifică convingerea continuării conflictului dintre el şi liderul local al PDL, Christian Gigi Chiru. Anunţul lui Palaz nu a rămas fără răspuns din partea lui Chiru, fapt ce demonstrează că neînţelegerile dintre cei doi nu s-au încheiat odată cu alegerile locale, când ambii au candidat pentru Primăria Constanţa, garantând, într-un fel, reuşita veşnicului edil Radu Mazăre.

Duminică, 29 decembrie, Palaz a anunţat că "52 de aderenţi, membri PDL, reprezentând organizaţii ale secţiilor de votare, au hotărât să urmeze principiile Partidului Mişcarea Populară şi să continue proiectele preşedintelui Traian Băsescu. Gestul lor este urmarea faptului că eşichierul politic de dreapta constănţean şi naţional este inexistent iar Mişcarea Populară este conturată foarte clar pe principii şi idealuri ale dreptei adevărate". Contactat de "Replica" de Constanţa, Palaz a declarat că noii membri provin din PDL, însă se aşteaptă şi la alte serii de aderenţi şi din cadrul altor structuri politice. În ciuda viitorului incert al Mişcării Populare la nivel naţional, Palaz afişează o ambiţie nemărginită: "Sunt oameni de dreapta, care nu se mai regăsesc în PDL Constanţa şi sunt simpatizanţi ai preşedintelui Traian Băsescu. Atâta timp cât oamenii doresc să vină, eu nu am cum să-i refuz. De-asta am şi vrut să fac public şi să-i vadă toată lumea, să nu mai comenteze că sunt zece inşi, că sunt cinci. De-asta am şi făcut fotografii cu ei, să-i vadă toată lumea. Vor fi şi alte valuri de aderenţi, nu doar din PDL, ci şi din alte structuri. Pe rând... pe rând. Dreapta, în Constanţa şi nu numai în Constanţa este reprezentată numai de Mişcarea Populară, iar Mişcarea Populară va deveni cel mai puternic partid de dreapta. Steagul eşichierului politic de dreapta îl va ţine Mişcarea Populară. Celelalte formaţiuni politice se vor strânge în jurul Mişcării Populare, nu că nu voi discuta cu ele. Voi discuta cu liberalii de dreapta şi cu cei din PDL, care mai sunt de dreapta, nu cei care au grupuri de interese", a menţionat Palaz.

Reacţia lui Chiru

Replica preşedintelui PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, nu a întârziat să apară: "În cursul zilei de duminică, 29 decembrie, a apărut un comunicat de presă prin care Mişcarea Populară nu a făcut altceva decât să dezinformeze, afirmând că un număr de membri a plecat din PDL. În prag de sărbători, Mişcarea Populară continuă acţiunea de atacuri la adresa PDL, iar astfel de practici nu fac altceva decât să arate slăbiciunea acestei grupări şi, în acelaşi timp, propriile limite politice. Este trist că, în acest joc de dezinformare, "populiştii" acestei grupări folosesc numele preşedintelui Traian Băsescu şi îi ruinează credibilitatea. Este un gest pe care membrii PDL nu îl pot tolera, pentru că este jignitor, mai ales că sub steagul PDL s-au purtat victorii importante pentru preşedintele României", a transmis liderul democrat-liberalilor constănţeni. "Cei de la Mişcarea Populară nu au nici un fel de respect faţă de valorile dreptei şi mai ales faţă de demnitatea umană. Să foloseşti identitatea anumitor persoane, făcând fotografii unor oameni oarecare şi afirmând că aceştia sunt cei care au plecat din PDL, este dezonorant şi jignitor, astfel, Mişcarea Populară dovedind lipsă de viziune politică. De asemenea, este trist că numele preşedintelui este asociat cu astfel de gesturi lipsite de demnitate. Să loveşti în PDL, declarându-te totodată de dreapta, înseamnă să nu ai respect faţă de valorile dreptei. Calificăm gestul celor de la Mişcarea Populară drept unul pueril, mai ales când te lauzi minţind, iar astfel de acţiuni sunt ale vremurilor apuse şi nu au ce căuta în politica românească de astăzi", mai transmite Chiru, prin intermediul unui comunicat de presă.

Marius Florian VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108