REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Și FEMEILE mai merg cu 100 km/h în LOCALITATE

Și FEMEILE mai merg cu 100 km/h în LOCALITATE

Replica API 16 septembrie 2021 | 00:02 2287

O femeie a fost depistată la volan cu 107 km/h, într-o zonă unde limita era de 50, motiv pentru care a fost sancționată contravențional și a rămas și fără permis de conducere pentru 90 de zile. Însă, a contestat în instanță, menționând că nu există date despre autospeciala pe care era montat radarul, dar s-a legat și de alte aspecte, doar să scape și să nu-și piardă dreptul de a conduce. Totodată, s-a stabilit că șoferița nu se află la prima abatere de acest gen.

foto: realitatea.net

În fapt, din procesul-verbal reiese că femeia a condus un autoturism pe DN22 (E 87 km), la km 181+700 M, în Tulcea, depășind limita de viteză admisă, de 50 km/h și înregistrând o viteză de 107 km/h, aspecte surprinse de aparatul radar.

Pe fond, i-a fost respinsă cererea, după care femeia a depus apel.

La apel, șoferița a spus că instanța de fond nu a analizat în mod temeinic probatoriul, apărările formulate în cauza și a pronunțat o hotărâre netemeinică. Așa cum a susținut pe fondul cauzei, procesul verbal de contravenție nu conține date cu privire la autospeciala pe care era montat cinemometrul care a efectuat înregistrările privind viteza. Din acest motiv fapta din procesul verbal contestat este insuficient descrisă și face imposibilă verificarea de către instanță a condițiilor în care a fost efectuată măsurarea vitezei.

Instanța de fond a reținut, de asemenea, că măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculului s-a realizat cu respectarea tuturor normelor de metrologie legală, aparatul radar marca Autovision fiind în termenul de valabilitate a verificării de un an, conform Buletinului de verificare metrologică, iar operatorul radar era calificat să exploateze acest aparat, așa cum rezultă din atestatul atașat. Din toate actele de la dosar rezultă, dincolo de îndoială rezonabilă, că petentul a condus autoturismul în locul și la data menționate în procesul-verbal, depășind cu mai mult de 50 km/h limita de viteză, numărul mașinii fiind identificat corespunzător, iar contravenția fiind constatată de un agent competent, care a folosit un aparat verificat și omologat.

Examinând CD-ul depus la dosarul cauzei, se reține că înregistrarea video respectă toate exigențele prevăzute de art.3.5.1 din Ordinul nr.301/2005 privind aplicarea Normei NML 021-05 pentru a constitui mijloc legal de probă, relevând data și ora la care a fost efectuată măsurarea, valoarea vitezei măsurate, imaginea autovehiculului care pune în evidență numărul de înmatriculare al acestuia.

Nu se află la prima abatere

Astfel, din înregistrarea video rezultă dincolo de orice dubiu că autoturismul condus de apelantă se deplasează cu o viteză de 107 km/h, aflându-se în raza de acțiune a cinemometrului, depășind viteza maximă cu 57 km/h.

Cu privire la individualizarea sancțiunilor aplicate, instanța constată că au fost respectate prevederile art.21 alin.3 din OG nr.2/2001, sancțiunile fiind aplicate în limitele prevăzute de lege și proporțional cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, având în vedere și cazierul contravențional de unde rezultă că apelanta petentă nu se află la prima abatere rutieră. Pentru aceste considerente, hotărârea instanței de fond fiind legală și temeinică.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unele femei nebune merg cu 100km pe ora
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108