REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Siegfried Mureșan: alianța PSD- ALDE de doi ani și jumătate nu a depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură

Siegfried Mureșan: alianța PSD- ALDE de doi ani și jumătate nu a depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură

Replica API 11 mai 2019 | 22:48 372

Deputatul european, Siegfried Mureșan a fost prezent vineri, 10 mai a.c., la Constanța. Acesta a susținut o conferință de presă la sediul Partidului Național Liberal, alături de președintele organizației PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

În cadrul conferinței de presă a subliniat trei puncte importante, unul dintre acestea se referă la atragerea de fonduri europene și implicit a adus în discuție construirea de autostrăzi la nivelul țării, insistând pe autostrada ce ne leagă de Republica Moldova dar și pe faptul că alianța PSD- ALDE nu a depus proiecte pe infrastructură, la Bruxelles.

”Mă bucur să fiu astăzi aici, la Constanța și voi aborda trei subiecte. În primul rând voi vorbi despre fonduri europene, importanța Sammitului de la Sibiu și în al treilea rând vă voi spune în premieră câteva lucruri din programul electoral al Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare, program pe care îl vom prezenta luni, 13 mai, la București.

Despre fondurile europene vreau să vă spun un singur lucru, acestea sunt atrase în momentul de față în România de către primari și președinți de consilii județene, guvernul de la nivel central nu reușește să absoarbă banii care se cuvin României. Vă dau doar un exemplu, pentru mari proiecte de infrastructură, România are alocate pentru perioada 2014- 2020, 10.8 miliarde de euro. Au trecut cinci ani și jumătate din șapte și din această sumă, guvernele României au absorbit doar 1,7 miliarde, iar cele trei guverne PSD- ALDE de doi ani și jumătate nu au depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură. Nu au depus la Bruxelles proiectul în regim de autostradă a șoselei de centură a municipiului București. Nu au depus la Bruxelles proiectul privind construcția podului peste Dunăre de la Brăila, un proiect esențial pentru Dobrogea, inclusiv pentru județul Constanța. Nici proiectul privind autostrada unirii Târgu Mureș- Iași- Ungheni, un proiect important nu doar pentru Moldova ci și pentru întreaga României. Potențialul Republicii Moldova este foarte mare, există forță de muncă acolo. Dacă acea autostradă va fi construită, peste noapte investitorii vor merge în Republica Moldova,vor angaja oameni în domeniul privat și lucrurile se vor schimba acolo.

Guvernul PSD- ALDE spune că nu își dorește construcția autostrăzii spre Moldova din fonduri europene, ci dorește parteneriat public privat și vreau să vă spun următorul lucru: PSD spune că va construi autostrada Târgu Mureș- Iași prin parteneriat public privat de fapt spine că nu va construi acea autostradă. Legea parteneriatului privat este foarte complicată, nu s-a construit pe parteneriat public privat nici măcar un singur mare proiect în ultimii 30 de ani. Constructia acelei autostrăzi prin aceste parteneriat este imposibilă. În plus, parteneriatul public privat reprezintă 50% din bani din bugetul public, adică taxele și impozitele noastre iar cealaltă jumătate va fi adusă de un investitor privat care își va recupera banii punând o barieră pe autostradă și va trebui să plătim o taxă de fiecare dată. PNL dorește construcția autostrăzii spre Moldova din fonduri europene, adică gratis. Există fonduri pentru începerea imediată a studiului de fezabilitate a autostrăzii spre Moldova și există fonduri pentru construcția respectivă începând cu 1 ianuarie 2021. O spun iar foarte clar, PSD nu dorește construcția acestei autostrăzi din următorul motiv: dorește ca Moldova să rămână izolată, ca oamenii în Moldova să trăiască în continuare în sărăcie, șomeri, asistați sociali, manipulabili." a declarat Segried Mureșan.

Comandat de Partidul Naţional Liberal - PNL, mandatar financiar cod AEP 41190007

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
2
0
In Mangalia, in spatele blocurilor MG 29 si MG 31, sunt doi smecheri care si-au facut pensiuni turistice si, daca se darama garajele nici pu-lea nu mai vine la ei. Pe locatari i-au inebunit! Parcari si-asa putine ocupate de turisti din toata tara, basca chiolhanuri in curte! Don primar de Mangalia, Don Radu Cristian, daramati urgent garajele si lasati smecherii ca se descurca ei! Asta daca va doare si de amaratii carora le-ati dat 72 de ore sa-si demoleze singuri garajele in timp ce astora nici 172 de zile nu le-au fost sufficiente!!! Umblam iar cu OCAUA MICA domn primar!
3
0
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primarie!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei?
4
0
unde este Orban ? Mi-a promis ca ma saruta pe obrajorii din spate sau intre ei si acum nu dau de el ! Iar promiteti ceva si nu va tineti de cuvant!Rusine PNL, si mai vreti sa va votam !Pe deasupra dupa ce am aruncat in aia de la PSD cu bancnote de 1 leu dupa mitingul lor ne-ati pus sa le strangem de pe jos si eu care credeam ca raman la mine Auzi tot noi sa platim si hatia igienica risipita! Rusine,rusine PNL ! A,il caut si pe Bogdan sa-i dau niste Revulsin ca a ramas intepenit in pozitia echer dupa intalnirea cu Merkel .
2
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
6
0
Individul asta atotstiutor mancator de ca ca este roman ? Siegfried un adevarat roman !
2
0
omul plange dupa proiecte mari cu 20 la suta comision asa cum lua blejnar, de aia la noi km de autostrada a costat de 5 ori mai mult ca in occident!!
3
1
Dar proiectele de protectie costiera cine era la guvernare, alea unde se pune nisipul pe plaja si se fac diguri.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108