REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Siegfried Mureșan: Scrisoarea președintelui Consiliului European către prim-ministrul Viorica Dăncilă transmite neîncrederea totală a Uniunii în Guvernul României

Siegfried Mureșan: Scrisoarea președintelui Consiliului European către prim-ministrul Viorica Dăncilă transmite neîncrederea totală a Uniunii în Guvernul României

Replica API 1 februarie 2018 | 00:21 377

Deputatul european Siegfried Mureșan spune că scrisoarea pe care președintele Consiliului European a transmis-o către primul ministru al României, Viorica Dăncilă, transmite neîncrederea totală a Uniunii Europene față de Guvernul României.

„Scrisoarea trimisă ieri de președintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-ministrului Viorica Dăncilă, dincolo de felicitările protocolare, transmite un mesaj deosebit de îngrijorător pentru toți cetățenii români: neîncrederea totală a Uniunii Europene în Guvernul României. Faptul că i atrage atenția, încă din prima zi de mandat, unui prim-ministru în funcție că are o «responsabilitate importantă» pentru respectarea valorilor UE și că statul de drept și progresele ireversibile în lupta anticorupție sunt esențiale pentru ca cetățenii să poată beneficia de oportunitățile oferite de apartenența la Uniunea Europeană reprezintă un mesaj deosebit de dur în limbaj diplomatic. Acest lucru arată, la nivel politic, marginalizarea Guvernului PSD - ALDE în rândul instituțiilor europene, ceea ce înseamnă că relațiile la nivel interguvernamental sunt la cel mai jos nivel de încredere. Uniunea Europeană a văzut că românii cred în beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană, că vor o justiție independentă și o țară bine guvernată și, de aceea, reacționează de fiecare dată când politicienii devin un pericol pentru statul de drept, pentru lupta anticorupție și pentru independența justiției. În numele valorilor pe care au fost construite democrațiile occidentale, Uniunea Europeană se poziționează de partea oamenilor cinstiți în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiția, să acționeze împotriva intereselor cetățenilor și în folosul unor partide care se comportă ca niște grupări infracționale.”, a transmis deputatul european Siegfried Mureșan.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doi indivizi, plus inca unul ,care nu au nici o legatura cu Romania si poporul roman. Cum am ajuns in situatia asta ca niste venetici sa ne hotarasca soarta?
1
0
Cine a auzit pana astazi de laba asta de Sigfrid? Ia sa ne mai lase Europa in pace cu sfaturile si sa vina cu ceva concret, in caz ca nu sa ne lase sa ne vedem de vietile noastre.
2
2
Legile de trimitere a justitiei in afara lumii civilizate au fost votate de parlament. Europa asteapta sa vada daca legile vor fi retrase sau aplicate. Pana atunci Romania nu mai conteaza.
1
2
Amuzant Sigfrid asta. Nu asemenea mesaj a primit si Trump privind "misiunea grea de presedinte" in prima zi de mandat? Nu fac aceste mesaje parte din noua limba-de-lemn a evului in care traim? Nu trebuie, cu asemenea mesaje, sa se inoculeze plebei "bai ce dificil e sa fii sef"? 10 pula mea, Sigfrid!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108