REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Siguranţa participanţilor la NEVERSEA, pe primul loc!

Siguranţa participanţilor la NEVERSEA, pe primul loc!

Replica API 4 iulie 2018 | 01:52 393

A început numărătoarea inversă până la START-ul celui mai mare festival de muzică de la malul mării, NEVERSEA! În timp ce doritorii se înghesuie să cumpere biletele pentru marele eveniment, autorităţile locale sunt în alertă şi depun eforturi pentru a asigura viaţa celor prezenţi la festival. Pentru că siguranţa participanţilor este pe primul loc pentru autorităţile locale, pe lângă distracţia în sine, trei corturi de prim ajutor şi două posturi medicale vor fi amenajate la faţa locului. De asemenea, pentru siguranţa petrecăreţilor vin în ajutor şi poliţiştii MAI, jandarmii şi inspectorii ISU. Printre aceştia vor fi prezenţi şi poliţişti locali.

“Zeci de cadre medicale din cadrul UPU și din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa vor asigura asistenţa medicală la evenimentul care va avea loc săptămâna aceasta pe plajă, în municipiul Constanţa. Echipa este formată din medici specialişti şi rezidenţi UPU și SCJU, asistenţi medicali din cadrul UPU şi voluntari-studenţi de la Facultatea de Medicină.”, au precizat reprezentanţii SCJU Constanţa.

În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 13 medici specialiști și rezidenți, 9 asistenți medicali și 24 de voluntari . In cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 20 voluntari. Sâmbătă pe zi sunt mobilizați 3 medici, 2 asistente și 6 voluntari iar noaptea, dizpozitivul medical va fi format din 7 medici, 5 asistenți și 10 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 17 voluntari împărțiți în tură de zi și de noapte. Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și 10 medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

La fața locului vor fi amenajate trei corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească în cel mai scurt timp posibil și fără să necesite deplasare la SCJU. Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor uşoare şi medii iar dacă situaţia o va impune, pacienţii vor fi transportați cu ambulanța la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa .

“Menționăm că activitatea medicală desfășurată la fața locului nu va afecta în niciun fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe, gărzile fiind asigurate de același număr de medici ca de obicei. In tot acest interval, un echipaj medical avansat (medic +asistent) S.M.U.R.D va deservi elicopterul S.M.U.R.D și un echipaj similar va deservi autospeciala S.M.U.R.D T.I.M.

Anul trecut, 554 persoane care participau la festival, au primit îngrijiri medicale în cele 4 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate instalate pe plaja Modern. Alți 11 pacienți au fost aduși la Urgența Spitalului Clinic Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța. “, au mai precizat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa se dea ordonanta sa fie alegeri ca poate asa voteaza si rezistentii pulii, ca in strada sau la vot nu ii prinzi neam da la stouri pe net nu ii intrece nimeni
1
0
adica la festival merg drogatii? ati fost vreodata in viata voastra la un festival sau doar pe la moaste? ignoranta se insoteste de intoleranta, va opreste cineva sa mergeti unde vreti voi? a fost si anul trecut festival si nu au fost probleme decat prin comentarii la ziare. Festivalul aduce f multi turisti din tara si din strainatate si bani f multi, turistii consuma mancare, platesc cazare, e un aflux de capital pentru oras. Nu mai fiti asa de prosti
3
1
eu de regula nu votez, de data asta uite asa ca sa fac la ambitie ca prostul asta , la urmatoarele locale ma duc si votez contra psd si a lui muielau asta Pai ce ama juns baqtaia de jos a tuturor drogatilor?
1
1
Cine plateste? ca stim cine incaseaza!
3
1
Ca sa faca pula mare lui Fagadau ! Sa vezi talharii in restul Litoralului !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108