REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sindicaliştii de la Oil Terminal declanşează azi greva generală

Sindicaliştii de la Oil Terminal declanşează azi greva generală

Replica API 12 martie 2012 | 00:00 80

Conducerea companiei acuză că instigatorul la proteste a intrat în campanie

Conducerea companiei acuză că instigatorul la proteste a intrat în campanie

O nouă rundă de proteste se anunţă la Oil Terminal, din partea sindicaliştilor vechiului sindicat "Oil Terminal". Mai exact, astăzi, 12 martie, se aşteaptă, din nou, participarea a 75-100 de persoane, sub coordonarea liderului de sindicat Aurel Gheorghe, care vor intra în grevă. În timp ce sindicaliştii vorbesc despre grevă generală, surse din cadrul conducerii susţin că, de fapt, este vorba despre greva sindicaliştilor, nu a muncitorilor de rând. Mai mult decât atât, liderii de sindicat au făcut apel şi la alţi sindicalişti din cadrul altor societăţi, pentru a protesta împreună, întrucât fac parte din aceeaşi federaţie sindicală.4

"Conform hârtiei primită din partea sindicatului, este vorba despre declanşarea unei greve generale, întrucât sunt nemulţumiţi de controlul Gărzii Financiare şi al Ministerului Economiei, care nu a pus în evidenţă disfuncţionalităţi majore", ne-a declarat Silviu Ioan Wagner, directorul general al Oil Terminal.

Banner la Oil Terminal: "Am obţinut + 2%!! Avem Locuri de muncă. Pentru ce facem grevă??"

"Avem locuri de muncă, avem salarii bunicele, pentru ce să protestăm, ca să ne pierdem slujbele din cauza lui Gheorghe? Noi să îi facem jocurile lui şi tot noi să avem de pierdut? Preferăm să stăm deoparte şi să ne vedem de treabă", declara un muncitor al Oil Terminal, din Depozitul Port. Spusele muncitorului se reflectă şi pe un baner montat recent pe sediul administrativ al Oil Terminal, pe care se poate citi: "Am obţinut + 2%!! Avem Locuri de muncă. Pentru ce facem grevă??". În legătură cu numeroasele acţiuni întreprinse de sindicalişti, surse din cadrul societăţii susţin că, de fapt, altceva se urmăreşte. Aurel Gheorghe, liderul sindicatului "Oil Terminal", s-a autosuspendat din funcţia deţinută, conform legislaţiei, pentru a putea fi preşedinte de sindicat. Totodată, în luna iunie a acestui an, în cadrul sindicatului vor avea loc alegeri şi, pentru că se vrea schimbarea actualului lider, Aurel Gheorghe încearcă să facă tot ce poate pentru a-şi păstra funcţia. "El vrea să arate că poate schimba directorii, că va face ca muncitorii să primească salarii mai mari, în ciuda faptului că societatea a înregistrat pierderi în prima parte a acestui an. Gheorghe a intrat în campanie şi face valuri pentru a-şi arăta potenţa, chiar dacă, până în prezent nu a reuşit să obţină nimic din ceea ce s-a lăudat faţă de muncitori", ne-au declarat surse din conducerea companiei petroliere.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108