REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sindicalistul fără sindicat vrea să reclame la CSM că n-a fost lăsat să candideze

Sindicalistul fără sindicat vrea să reclame la CSM că n-a fost lăsat să candideze

Replica API 23 aprilie 2012 | 00:00 93

Rotaru, învins fără drept de apel de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă

Rotaru, învins fără drept de apel de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă

Vasile Rotaru, fost membru al Organizaţiei Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă - Depoul Palas, care a apelat la ajutorul justiţiei pentru a i se face dreptate într-un litigiu cu alţi sindicalişti, se pare că nu a avut parte de un proces corect. Mai exact, degeaba s-a ajuns în instanţă, că mai mult a pierdut timpul. Însă este decis să meargă mai departe.

Povestea lui începe în urmă cu 2 ani, când a vrut să candideze la conducerea Biroului Executiv al organizaţiei sindicale din care făcea parte. Numai că, la vremea respectivă, a fost eliminat de pe listele cu candidaţi, încălcându-i-se acest drept, pe motiv că nu a participat la o grevă în anul 2005, chiar dacă acest lucru rămâne la latitudinea persoanei, conform Legii Sindicatelor. Mai mult decât atât, el a fost eliminat şi din rândul membrilor de sindicat, mai ales pentru faptul că a făcut unele dezvăluiri despre multe ilegalităţi legate de fondurile sindicatului. Astfel, la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat un dosar civil având ca obiect "anulare act", respectiv actul prin care a fost exclus. Pe parcursul procesului, se pare că judecătorii nu au sesizat mai multe falsuri grosolane în documentele prezente în dosarul civil, chiar dacă erau subliniate instanţele. Astfel, au avut loc o serie de erori legate una de cealaltă, cum ar fi pronunţarea pe o cerere, iar la final, Judecătoria a respins în mod eronat cererea formulată, în sensul că reclamantul a cerut să se verifice modul şi motivele pentru care a fost exclus, iar instanţa s-a pronunţat pe legalitatea adunării generale a sindicaliştilor. Vasile Rotaru a atacat cu recurs sentinţa civilă, la Tribunal, însă nici aici nu găsit înţelegere, deşi existau documente la dosar care reliefau, din punctul de vedere al lui Rotaru, destul de clar neregulile. Judecătorii secţiei civile a Tribunalului Constanţa au respins recursul, împotriva sentinţei civile a Judecătoriei, iar de această dată hotărârea a fost definitivă şi irevocabilă. Următorul pas, potrivit reclamantului, este formularea unei contestaţii în anulare şi a unei sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). "O să sesizez CSM-ul pentru că sunt indicii clare că cineva şi-a băgat nasul în acest dosar. Dovezile erau clare, dar probabil judecătorii nici nu s-au uitat pe documentele depuse şi s-au pronunţat fără să ia la cunoştinţă despre ce anume s-a întâmplat", ne-a declarat Vasile Rotaru.

ANAF a blocat toate conturile

De remarcat că şi ANAF a fost sesizat despre ilegalităţile privind fondurile organizaţiei. În urma sesizării, ANAF a trimis răspuns prin adresa cu numărul 5506/7832 din 16 septembrie a.c., că reprezentanţii acesteia au descoperit, în urma controlului, mai multe încălcări ale prevederilor legale, ce au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale de 10.000 lei, s-au confiscat sume în cuantum de 23.451 lei, întrucât erau neînregistrate, plus stabilirea unor impozite şi taxe de 122.873 lei, la care s-a mai adăugat, ca măsură asiguratorie, şi blocarea tuturor conturilor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108