REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sindicatul fotbaliştilor denunţă supraîncărcarea calendarului competiţional: ”Sănătatea jucătorilor este în pericol”

Sindicatul fotbaliştilor denunţă supraîncărcarea calendarului competiţional: ”Sănătatea jucătorilor este în pericol”

Replica API 2 august 2019 | 00:00 287

FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti, a atras atenţia asupra riscurilor legate de multiplicarea meciurilor şi supraîncărcarea calendarului competiţional, "fiind pusă în pericol sănătatea jucătorilor", conform unui studiu citat de AFP.

Sindicatul solicită, în special, ligilor profesioniste să "introducă o perioadă de repaus obligatorie de patru săptămâni în cursul verii şi de două săptămâni iarna", cu respectarea a minimum cinci zile de odihnă între fiecare partidă.

FIFPro a evocat, de asemenea, posibilitatea de a instaura un număr maxim de meciuri pe an de jucător, pentru a protejarea sănătăţii lor, şi un timp de recuperare după lungile zboruri internaţionale.

"Cercetările ştiinţifice confirmă că sănătatea jucătorilor este în pericol din cauza supraîncărcării calendarului actual", a indicat Theo van Seggelen, secretar general al FIFPro, într-un comunicat referitor la acest studiu intitulat: "La limită: încărcătura muncii jucătorilor în fotbalul masculin profesionist".

Raportul, care include cazurile a peste 500 de jucători în ultimele 12 luni, evidenţiază cazul sud-coreeanului Son Heung-min (Tottenham), care a disputat 78 de meciuri în total în acest sezon, dintre care aproape trei sferturi fără să fi avut cinci zile de repaus, aşa cum recomandă sindicatul.

De asemenea, jucătorul nu a avut nicio zi de concediu în timpul iernii, conform FIFPro.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108