REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sistemul Computerizat de Tranzit Român, indisponibil temporar; transportatorii vor prezenta la vamă actele pe suport hârtie

Sistemul Computerizat de Tranzit Român, indisponibil temporar; transportatorii vor prezenta la vamă actele pe suport hârtie

Replica API 3 mai 2018 | 00:00 325

Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice, iar până la remedierea situaţiei transportatorii internaţionali rutieri de mărfuri care tranzitează România trebuie să aibă pregătite actele pe suport hârtie pentru formalităţile vamale, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, specialiştii Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) lucrează pentru repunerea în funcţiune în cel mai scurt timp posibil a sistemului informatic NCTS-RO.

"În maximum o zi de la repornirea aplicaţiei NCTS/TIR, inspectorii vamali vor introduce în sistem datele din carnetele TIR şi din documentele însoţitoare ale transporturilor verificate în această perioadă", precizează ANAF.

Până la remedierea problemelor tehnice existente la Sistemul Computerizat de Tranzit Român, transportatorii rutieri de mărfuri sau reprezentanţii acestora, care efectuează tranzit, trebuie să aibă pregătite carnetul TIR, declaraţiile vamale de tranzit şi documentele însoţitoare ale transportului, mărfurilor şi mijlocului de transport pe suport hârtie pentru a le prezenta biroului vamal.

Fiscul notează că personalul din toate structurile vamale este pregătit pentru asigurarea primirii şi prelucrării declaraţiilor vamale de tranzit pe suport hârtie, astfel încât operaţiunile vamale necesare să se desfăşoare în cel mai scurt timp posibil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108