REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

ŞMECHERIE! De la vile cu 2 etaje, la ansamblu turistic cu 8 etaje, pe plajă

ŞMECHERIE! De la vile cu 2 etaje, la ansamblu turistic cu 8 etaje, pe plajă

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 744

Se prefigurează o şedinţă de Consiliu Local Municipal tensionată, în condiţiile în care câteva proiecte au ridicat semne de întrebare în rândul reprezentanţilor opoziţiei. Spre exemplu, un proiect prin care se doreşte stabilirea unei diferenţe de preţ ca urmare a modificării reglementării urbanistice, a suscitat deja controverse: „De la P+2, se va construi P+8, pe plajă. Cred că vor exista probleme la şedinţă, nu cred că vom vota”, a precizat un ales local.

Proiectul la care face acesta referire vizează un teren în suprafaţă de 2.858 mp, care a fost vândut de municipalitate, în 2004, societăţii Blue Beach. Iniţial, societatea a făcut demersuri în vederea construirii unor vile în regim de P+2 etaje, însă a revenit şi a obţinut certificat de urbanism pentru P+8E. Investiţia se doreşte a fi edificată în staţiunea Mamaia, pe Aleea Lamia.

Prin proiectul menţionat se solicită aprobarea unei diferenţe de preţ în sumă de 521.985,12 euro, ca urmare a modificării regementărilor urbanistice, de la vile P+2 la ansamblu P+8 cu funcţiuni pentru turism, apartamente de vacanţă, locuinţe permanente, amenajări ale spaţiilor publice, semipublice şi private”. Investitorul este SC Blue Beach SRL, care controlează plaja Blue Beach şi restaurantul Ammos.

Asociaţi SC Blue Beach SRL sunt Mega Development SRL şi cetăţenii greci Teodora Maria Skantzikas şi Antonios Gioxas.

SC Blue Beach SRL este o firmă cunoscută pentru legăturile cu fost administraţie locală.

Tot despre aceasta amintim că, în vara anului 2015, sectorul de plajă aparţinând Blue Beach SRL, incluzând restaurantul Ammos, a fost controlat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care descopereau, la acea vreme, mai multe nereguli: plaja era în întregime ocupată cu şezlonguri, nu exista autorizaţie de funcţionare, iar în bucătărie au fost depistate produse expirate sau neetichetate. ANPC a aplicat amenzi usturăroare, pentru fiecare abatere în parte.

Revenind la proiectul mai sus menţionat, consilierul local care a atras atenţia că nu toată lumea ar urma să voteze aşa ceva, a mai adăugat: „Nu m-ar mira ca până în ziua şedinţei proiectul să fie retras de pe ordinea de zi”. Şedinţa urmează să aibă loc la sfârşitul lunii în curs.

Alexandra CUCU

sursa foto: bluebeach.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa ca vine Stelica Ipocrica de la usereu si nu mai da la pesedei si mafioti. O sa dea la prietenii lui. Hehe. Lui Caragheorghe pilosul si altii.
0
0
Sa faca fagaboul sondaj de opinie cum a mai facut acolo unde au refuzat investitorii sa ii dea spaga si a blocat proiecte legale dar din care el nu avea nici un benrficiu. Pentru proiectul asta il mai intereseaza parerea constantenilor sau doar buzunarul propriu?
1
0
...hotie fara margini in continuare ...sub obladuirea jupanului si a clicii de semianalfabeti ce il inconjoara...
8
0
Si uite asa ranan fraierii ca altfel nu le poti spune de la Summer land fara priveliste la mare . Acum stau bloc in bloc parca sunt la Cet sau Poarta 6 da si acolo sa respectat distanta intre blocuri . Da fitele si figurile costa . Nu mai pui ca au igrasie pana la etajul 4 . La fel e si in asa zisa zona Campus universitar
2
1
Va creste nivelu apei boilor care investiti fara cap . Si are sa se duca pe apa sambetei toata investitia voastra . Lacomia bato vina . Am mai spus de nenumarate ori . Constanta a ajuns pe man ciumatilor si nu se vor lasa pana nu vor distruge iremediabil acest oras si aceasta statiune care candva era mandria noastra , a tuturor nu doar a constantenilor . CIUMATI SPURCATI . NUMAI DUPA FURAT VA ESTE GANDU . NU VA PASA CA DISTRUGETI , VOUA SA VA FIE BINE . FIRATII VOI AI DRACULUI DE MARLANI .
9
1
Ce aveti bai cu grecii? Nu e si ei oameni? Ce daca l-au ajutat pe Mazare? Ajuta pe oricine, ca de aia e greci. Totul are un pret, nu se poate sa fie moca.
4
3
Treaba asta a devenit un mod de lucru,i-au golani autorizatie pentru o casa dupa care dau spaga si fac bloc cu cate etaje vor,se merge pe ideea:"daca toti fac asa ce eu sunt mai prost sa fac legal".
11
0
alo, institutiile statului de drept?nu se sesizeaza nimeni?
13
0
plaja la umbra blocurilor .sa vedem citi makedoni o sa mai dea sejlonguri si baldachine fara bon fiscal he he
11
2
nu s a schimbat nimic,daca platesti pretul corect poti face ce vrei in orasul asta
10
0
Bai....nu te lasa astia deloc sa investesti....ce tara de kkt
7
0
Astia chiar nu ies din lumea lor , sa vada cat de haotic si fara gust s-a construit ?? Ori stiu , dar o investitie conteaza mai mult , decat o plaja fara constructii pe ea sau un parc neatins de constructii .
15
1
Exista la constanta consilieri locali ? Aia ca iau bani degeaba si nu fac nimic pentru oras, nu ?
20
1
Consilierilor locali si primarului care voteaza in favoarea unor astfel de furaciuni si masinatiuni cu acte ale autoritatilor de avizare le comunic ca voi vota impotriva lor la alegerile locale si ii voi convinge si pe apropiatii mei sa faca la fel. Indiferent despre ce partid politic este vorba.
17
0
Numai la Constanta se poate face smecheria asta , cer initial ceva apoi plusez. Nu vede chiar nimeni ????
24
1
Toate bune si frumoase, dar o sa lipseasca soarele acoperit de blocuri!
20
1
avem o plaja BETOOON
27
0
In tara asta orice este posibil!!! Totul e sa sti pretul corect ca vorba aia...banu indoaie si fierul
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108