REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ȘOCANT! O constănțeancă a avut nevoie de operație, după ce... steriletul s-a înfipt în vezica urinară!

ȘOCANT! O constănțeancă a avut nevoie de operație, după ce... steriletul s-a înfipt în vezica urinară!

Replica API 20 iunie 2018 | 00:16 4789

O constănțeancă a trecut printr-o experiență care se putea încheia tragic, din cauza unui...sterilet! Femeia istorisește cum, la aproximativ jumătate de an după montarea dispozitivului medical, de către un medic ginecolog din Constanța, a început să aibă dureri crâncene. Într-un final, după mai multe tratamente cu antibiotic, la un control ecografic a descoperit că dispozitivul se deplasase și era înfipt în peretele vezicii urinare. Fără a aduce acuzații sau a denigra medicul ginecolog, mămica atrage atenția asupra aspectelor de care trebuie să țină cont orice femeie atunci când apelează la această metodă de contracepție.

O constănțeancă a făcut publică experiența neplăcută prin care a trecut, fiindu-i pusă în pericol și sănătatea, după montarea unui sterilet. În rândurile următoare, redăm istorisirea acesteia, așa cum a fost publicată pe o rețea de socializare.

„Povestea mea e așa: am născut în 2016, prin cezariană, cu dr. B. La controlul de 40 de zile am decis să folosesc anticoncepționale, dar pentru că nu au funcționat ok pentru mine, am decis să îmi montez un sterilet. Înainte de a îmi monta steriletul, dna doctor a avut grijă să facem analize și tratamente, ca totul să fie curat, astfel încât să nu existe nicio problemă cu steriletul. Cred că în jur de 12 decembrie 2016 am mers pentru montare, a fost dureros, nu atât când l-a montat, cât ziua respectivă, cam în prima zi de menstruație pentru cineva care are dureri mari. Dna. doctor a verificat ecografic sau cel puțin asta îmi aduc aminte. Următoarele luni au fost ok. Din august, deci la jumătate de an, am început să am niște dureri ascuțite – de ele mi-am adus aminte de curând – era nevoie să mă bag sub jet de apă caldă, ca să cedeze puțin - și simptome clare de infecție urinară. Am mers la control, am făcut analizele recomandate și, deși au ieșit negative, am avut două ture de tratament cu antibiotice pentru că simptomele nu cedau. Nu a existat atunci niciun control ecografic. Și la unul din controale am întrebat totuși dacă poate fi steriletul, dar doamna dr. Nu a părut să ia în calcul acea idee. Într-un final, simptomele au trecut de la sine, dar am început să am dereglări ale menstruației (care înainte era la intervale regulate), acum se întâmplă să fie de două ori pe lună, pentru ca, până prin februarie să am sângerări destul de des și haotice.

Deja simțeam că nu puteam obține genul de comunicare pe care îl doream cu dr. B., am decis să încerc în altă parte, mai ales că în ianuarie era și timpul să verific steriletul printr-o ecografie, după cum îmi spusese. Cumva, poate instictul mi-a insuflat așa, am căutat pe cineva cu competențe clar enunțate în CV pentru ecografii. Și printr-o întâmplare, am ales să merg la dna. dr. P. De aici începe aventura mea.

Ca să se înțeleagă de la început, pentru dna. dr. P. am numai cuvinte de laudă. Mi-a ascultat tot istoricul medical, nu m-a grăbit, a pus multe întrebări. Și deși inițial părea că o să îmi spună că totul se rezolvă ușor, la ecografie a văzut că steriletul nu era. Mai mult, pentru că ceea ce îi spusesem eu nu ducea la ideea că l-am pierdut, a stat cu sonda foarte mult timp, până l-a găsit. Înfipt în peretele vezicii urinare. Astfel încât am fost nevoită să merg să mă operez laparoscopic la Giulești, la dna. prof. univ. dr. Brătilă, pentru a scoate steriletul, care era foarte bine încarnat în peretele vezicii. Mai mult, dna. dr. P. a venit în ziua operației, m-a văzut înainte, a asistat la operație, și nu a plecat până nu m-am trezit din anestezie. A comunicat cu mine prin mesaje tot timpul acesta, cât am venit de la București, deși eu am încercat să o deranjez cât mai puțin. Din concluziile echipei medicale care m-a operat, nu există o ipoteză clară legat de cum a ajuns steriletul meu acolo, căci nu există nicio urmă pe uter cum că ar fi fost perforat, dar cumva ipotezele merg înspre ideea că de la început a fost montat greșit”, istorisește constănțeanca.

Sfaturi pentru cele care vor să-și monteze un sterilet

În concluzie, femeia le sfătuiește pe cele care doresc să își monteze un sterilet, ca metodă contraceptivă, să fie atente la mai multe aspecte:

„1.Atenție ca medicul care îl montează sa verifice ecografic ca e montat corect, sa va arate pe ecran poziția lui, să vă răspundă la întrebările (oricât de prostești) legat de sterilet.

2.Orice durere trebuie luată în seamă și semnalată medicului, chiar dacă uneori pare că nu e nimic ieșit din comun;

3.Chiar dacă ațele sunt tăiate foarte scurt, nu ignorați dacă nu le simțiți la atingere (asta am făcut eu și îmi asum asta pe deplin);

4.Simptomele de infecție urinară recurentă și durerile pot ascunde o migrare a steriletului (risc pe care dna dr. B. îl cunoștea, căci îmi spusese la montare despre el, dar de care a uitat în momentul în care am revenit la controale, deși se mai întâlnise cu problema asta);

5. Informați-vă bine în legătură cu avantajele și riscurile legate de utilizarea acestei metode de contracepție, astfel încât dacă apare o problema sa știți cum sa o gestionați.

6. Și dacă instinctul vă zice ca medicul nu vă poate oferi explicațiile care vă sunt necesare sau nu comunică eficient cu dvs, nu stați pe gânduri prea mult, cereți o a doua părere!”, a mai precizat constănțeanca.

De asemenea, aceasta a subliniat că intenția ei nu este de a denigra medicul ginecolog, ci de a le prezenta femeilor niște riscuri la care trebuie să fie atente.

„Acest mesaj nu este o denigrare la adresa dnei dr. B., mai ales că pe parcursul sarcinii a fost un medic ok, poate la naștere a fost puțin dezamăgitor cât de distantă a fost, dar asta nu reprezenta un motiv pentru mine, pentru a renunța la serviciile ei medicale. Însă faptul că nu a verificat, nu a legat informațiile între ele, nu a încercat să afle de ce nu treceau simptomele, da, asta reprezintă un motiv pentru a nu mai apela la serviciile ei. Mai știu și că medicii nu pot mereu fi atenți la toate, de aceea cred că noi trebuie să ne asumăm să le atragem bine atenția legat de toate simptomele noastre și să fim cât mai bine informate.

Și încă o dată, pentru tot ce a făcut pentru mine, complet dezinteresată și cu foarte multă implicare și mai ales cu atenția spre ceea ce avea de rezolvat, un mare plus pentru dna dr. P.”, a încheia femeia.

F.B.

Sursă: https://m.facebook.com/groups/269892976761573?view=permalink&id=491552084595660

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atunci sa inteleg ca sunteti de acord sa fiti castrati sau sa faceti vasectomie? intreb asa...ptr iubitele voastre care sunt suficient de ghinioniste sa aiba un asemenea animal la usa....sau sunteti deja impotenti si slab dotati si rad femeile de voi? asta e nu? am nimerit o???
3
2
doctori care fac facultatea la Fratelli...si saracii aveau salarii mari cica, dar avem gafe de doctori ca astia...Hai cu legea care interzice loialitatea adica ori muncesti la stat ori la privat doctore! nu fii lacom!
6
7
sa va saturati de maciuci...nu stiti ca metode sa mai aplicati ca sa va f....la greu...javre ce sunteti...cu munca mai putin...maciuca sa traisca...
9
15
Ce ma ..o ai mica si te refuza toate? Frustrat tampit ce esti!!!!
9
6
steriletilul in pizda nu va mai futeti cu negrii care au pula de la 20 cm in sus.
10
22
Bai rapandulelor! un articol nu inseamna copy paste de pe fb sau altele!! vai de capul vostru! meritati sa fiti dati in judecata ca publicati orice fara sa verificati!...si sut in fund bonus! vai de capu vostru
10
3
Este vorba despre doctor Buda Ioana de la isis
10
2
dar de ce si-a pus sterilet ?
5
9
De ce mm asta e subiect de presa sau de fb In curand o sa avem articole despre persoane constipate Hai pa
9
3
Oare dr. B. e dr. Balasa sau ceva de genul? Dansa este mai acra, rece si destul de expeditiva cu pacientele...
6
3
Dr p e peteanu Dr care a comis o e buda. Aceiasi buda care face probl femeilor in calitate de pseudomedic. Da...stim replica....a fost deja pe facebook. Ca voi asa va faceti articole. De pe fb!
20
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108