REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şoferi aflaţi sub aburii lui Bachus și fără permis, traşi pe dreapta de poliţiştii constănțeni

Şoferi aflaţi sub aburii lui Bachus și fără permis, traşi pe dreapta de poliţiştii constănțeni

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:06 410

Câtă inconștiență! Au consumat băuturi alcoolice și s-au urcat la volan, fără să se gândească la siguranța lor, cât și a celorlalți participanți în trafic. Mai mult, unii dintre șoferii turmentați nu dețineau nici permis de conducere.

Astfel, sâmbătă, 11 noiembrie a.c., în cursul nopții, mai exact în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din oraș Năvodari, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, din stațiunea Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. O oră mai târziu, polițiștii au dat nas în nas cu un alt șofer de 40 de ani, aflat sub aburii lui Bachus. Bărbatul din Constanța conducea autoturismul pe strada Albinelor, din localitatea Cobadin.

În Murfatlar, un alt șofer a ajuns pe mâinile oamenilor legii. Individul de 23 de ani este din Poarta Albă și a fost prins în localitatea Murfatlar. Și în municipiu, polițiștii rutier au depistat șoferi băuți la volan.

Sâmbătă,10 noiembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Traian, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Tot sâmbătă, în jurul orei 02:30, polițiștii au depistat un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Făgetului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Aproximativ în același interval orar, polițiștii au depistat un alt șofer, în vârstă de 24 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Dispensarului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar în jurul orei 03:55, oamenii legii au depistat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Albatrosului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Băuți la volan și fără permis

În afară de faptul că s-au urcat băuți la volan, unii nici măcar nu dețineau permis de conducere ori, dacă îl aveau, este anulat. Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Istria, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe raza localității Istria, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Decebal, din localitatea Albești, județul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pantelimon au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 75, la intrare în localitatea Călugăreni, județul Constanța, având permisul de conducere anulat și fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar în jurul orei 02:00, au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Medgidia, care a condus un autoturism, pe strada Medgidiei, din Cernavodă, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. De asemenea, vineri, 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rasova au depistat un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Rasova, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe raza localității, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot vineri, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Cumpăna, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbații în cauză au fost conduși la spital pentru a li se preleva probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În toate cauzele, polițiștii constănțeni au întocmit dosare penale.

La un pas de tragedie, din cauza alcoolului

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Medgidia au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Medgidia, care a condus un autoturism, pe strada Călugăreni, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a pierdut controlul direcției de mers, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public, rezultând doar pagube materiale.

Pe perioada desfășurării activităților, polițiștii rutieri au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19 pentru cunducerea pe drumurile publice sub influența alcoolului și au reținut 21 de permise de conducere.

Cuantumul amenzilor este de 26.970 de lei.

Scopul activităților derulate de polițiștii constănțeni este salvarea de vieţi omenești, consumul de alcool, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum constituind cauze generatoare de accidente rutiere grave.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ti ai dreaq cu specia de stricati hoti si koorve
1
1
Pe aia cu drogurile?
2
0
Cred ca nu ti-ai luat tratamentul ptr.cap...
1
1
Si drogati mai multi decat beti
2
0
In Poiana circulam si beti si fara carnet....
1
0
In mediul rural 70% nu au permis. Verifica ti si o sa vedeti ca am dreptate
5
0
sa ii opreasca si pe clubangii cu mertzane, audiuri, bmwuri care beau de rup la club. Sau nu aveti curaj?astia sunt cei mai multi, dar voi opriti amarati cu dacii
11
2
Mooie multa
3
5
Cat mai dese aceste controale! In mediul rural e jale!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108