REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şoferul care a provocat carnagiul de la Saligny, cu permisul în buzunar

Şoferul care a provocat carnagiul de la Saligny, cu permisul în buzunar

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 144

Trimis în judecată alături de patronul firmei Adynelius

Trimis în judecată alături de patronul firmei Adynelius

După doi ani şi jumătate de la producerea unui teribil accident în care şi-au pierdut viaţa patru persoane, dosarul a ajuns în instanţă. Şoferul basculantei care s-a prăbuşit, în aprilie 2009, peste un microbuz de transport persoane a fost trimis în judecată, pentru ucidere din culpă cu consecinţe deosebit de grave. Alături de şofer a fost trimis în judecată şi patronul firmei la care respectivul lucra, în condiţiile în care tragedia s-a produs pe fondul neechipării corespunzătoare a camionului.

În aprilie 2009 avea loc unul dintre cele mai grave accidente produse pe raza judeţului Constanţa. Un camion strivea un microbuz, toate cele patru persoane - şoferul microbuzului şi trei pasageri, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani - decedând pe loc. Tragedia s-a petrecut pe DN22C, la ieşirea din localitatea Saligny către Autostrada A2. În urma accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată pentru mai multe ore, timp în care echipajele de la descarcerare au scos victimele dintre rămăşiţele microbuzului. La faţa locului s-a deplasat şi un procuror, care a dispus preluarea de urgenţă a şoferului responsabil de producerea carnagiului, aşa încât respectivul să nu fie linşat de rudele celor decedaţi. Oamenii aflaseră de la televizor că le-au murit rudele şi au ajuns în scurt timp la Saligny, urlând de durere: şoseaua era roşie de sânge, iar din microbuz erau scoase pe bucăţi (la propriu!) victimele. "Scoteam când o mână, când un picior, e o imagine pe care nu am cum să o uit", a spus unul dintre cei care au intervenit acum doi ani la locul tragediei. Din verificările efectuate de lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, sub coordonarea procurorului Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a reieşit că şoferul basculantei a pierdut controlul direcţiei din cauza exploziei unei anvelope, a pătruns pe contrasens, a acroşat un autoturism, basculanta răsturnându-se apoi peste microbuz. Tot din verificări, a mai reieşit că nici ITP-ul camionului nu era la zi. Dar, chiar şi aşa, s-a constatat, după mai bine de doi ani de la tragedie, că şoferul autocamionului, Marian Crăciun, continua să conducă. Procurorul de caz a dispus reţinerea permisului acestuia, în urmă cu câteva luni. Şoferul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, la fel şi patronul societăţii pentru care lucra acesta, Neluş Bucur (SC Adynelius SRL). În cazul patronului societăţii, s-a constatat că acesta nu s-a îngrijit să trimită la drum un camion corespunzător echipat. Dacă autocamionul ar fi avut cauciucuri corespunzătoare, şi nu uzate, nu s-ar fi produs explozia care a condus la curmarea a patru vieţi nevinovate, au concluzionat anchetatorii.

Alexandra ANTON, Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108