REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Sondaj CURS - Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar în scădere bruscă de viteză. Creștere ușoară Tăriceanu, scădere Dragnea. Cioloș stagnează

Sondaj CURS - Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar în scădere bruscă de viteză. Creștere ușoară Tăriceanu, scădere Dragnea. Cioloș stagnează

Replica API 1 aprilie 2019 | 00:53 340

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților, conform stiripesurse.ro.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 74%% din repondenți (cu 8% mai mult față de precedentul studiu).

Cota președintelui Klaus Iohannis e într-o cădere bruscă și destul de consistentă față de cercetarea precedentă din luna februarie. A scăzut de la 41% în ianuarie la 36% în martie.

Urmează la mare distanță președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 23%. O ușoară revenire după scăderea de la începutul anului, dar încă sub cota din luna noiembrie. De menționat că Tăriceanu înregistrează o ușoară revenire după scăderi abrupte (în septembrie 2018 ajunsese la 29%).

O ușoară scădere, de la 17% la 15% se înregistrează și în dreptul liderului PSD, Liviu Dragnea. De remarcat că e la puțin sub jumătate sub cota partidului pe care îl conduce autoritar.

Fostul premier Dacian Cioloș stagnează în preferințele electoratului la 9%. Măsurată prima dată de la anunțul unei posibile candidaturi, comisarul Corina Crețu (Pro România) se află deocamdată sub procentele partidului pe care îl reprezintă cu doar 6%.

De menționat că procentele sunt din rândul celor 74% care au precizat o opțiune.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar si in sondajele comandate de PSD tot Johanis conduce.Chiar as vrea sa vad ce institut ar avea tupeul sa il puna pe domnul Dragnea in capul listei.Nu ca ar inseamna ceva ce spun institutele astea dar au si ele o limita.
2
0
Pe bld Callatis, intre blocurile MG 29 si MG 31, in spate, sa mearga ANAF-ul dimineata sa-i ia ca din oala pe smecherii care si-au facut acolo doua ateliere de unde in fiecare dimineata pleaca la munca cate 7 sau 10 muncitori. La negru. Atelierele se vad de la o posta, au unitate de aer conditionat, antena parabolica..Numai Domn primar si gasca lui care-i pazeste pe toti interlopii, nu-i vede! Nici politia locala care-a terorizat oamenii cu instiintari in toiul iernii sa-si darame garajele in 72 de ore, nici ea nu vede nimic. Primarul, darama garajele de-a proasta la fraieri de-a facut orasul
2
0
ma - ta a avut voie sa suga pula pana la 18 ani , sau asa a luat-o tac-tu , din obligatie , sa nu-l condamne ! acum vad de ce ai iesit alb-negru , ca televizoarele diamant....
1
0
Total de acord cu: Doar 300 de parlamentari; anularea tuturor pensiilor speciale si a altor specialitati facute cadou de DRACnea si psd acolitilor lor; Anularea legilor justitiei din ultimii doi ani facute de niste HOTI parlamentari pentru alti HOTI care sa nu pateasca nimic dupa ce-au furat, ba chiar mai mult, sa ramana si cu banii furati si nici puscarie sa nu faca. Intr-un cuvant vrem o tara curata, prospera in care sa nu mai fim condusi de HOTI.
6
1
Nici unul nu e bun ptr presedinte --toti au bube in cap !--Asteptam alte persoane --daca nu atunci nu merg la vot
3
4
Ai dreptstr.Ma PSDistilor voi sunteti condusi de doi condamnati cu executare care dupa ce au folosit toate caile de atac pentru a se apara tot condamnati au ramas deci la puscarie cu L.Dragnea si D. Valcov omul care avea o colectie de tablouri in cimitir asa spune legea.
10
2
tu esti unu care ii da limbi lui tragnea la traistuta.
2
9
Cum identifici postacii pesedeului? Simplu. Au aceasta retorica jegoasa si ieftina. Case meditatii hot. Hotul striga hotii. Dar ei uita de condamnarea definitiva primita de Daddy vitamina ca a furat voturi. Se plimba prin orasul asta pe asfaltul gaurit de tel drum. Le curg balele la tot ceea ce vomita a3 si rtv fara noima. Astia s postacii. Suferiti cu decenta sclavilor .Fabulos.
10
3
Sa ii suga cariciul ciobanului de la Sibiu.
4
12
Dar cum este posibil ca unul care a dat meditatii si a facut evaziune fiscala, sa fie presedintele acestei tari si mai mult, sa isi mai doreasca si inca un mandat! Votati-l fraierilor ce sunteti si veti vedea ce o sa fie inca 5 ani!
6
12
E posibil ca un penal sa aibe inca in sondaje 15 la suta? Probabil ca sondajul e oricum masluit in favoarea lui. Si cu 15 la suta conduce RO, o conduce spre dezastru. Si toata populatia, inclusiv intelectualii tarii sunt doar spectatori. Dar se considera patrioti !!!!!!!! Rusine lor, caci asteapta ca tinerii si studentii sa iasa iar pe strazi ca in 89 si apoi ei sa fie cu profitatul.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212