REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sondaj INSCOP pentru europarlamentare: PSD și PNL sunt pe primele locuri

Sondaj INSCOP pentru europarlamentare: PSD și PNL sunt pe primele locuri

Replica API 22 martie 2019 | 00:23 420

INSCOP Research a realizat, în perioada 5 – 13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, un sondaj privind prezența la alegeri și opțiunile de vot ale românilor la alegerile pentru Parlamentul European.

"Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul European, și ar candida următoarele partide, cu candidaţii cărui partid sau alianţă aţi vota?" a fost întrebarea propusă.

PSD și PNL sunt umăr la umăr în preferinţele pentru alegerile europarlamentare, PSD fiind pe primul loc, cu 26,9%, iar 26,3% cu PNL. Acestea sunt urmate de Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%, ALDE-9,3%, Pro România-9,1%, UDMR-5%, PMP-4%, PNŢCD-1,1%, UNPR şi DEMOS-1%

Volumul eșantionului a fost de 1053 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3%, la un grad de încredere de 95%Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în toate județele României și în sectoarele Municipiului București. Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca si acum, cu toate magariile facute pe fata de PSD, are 26,9 % inseamna ca ne meritam soarta!
2
0
Da ma PSDistilor votez USR pentru ca voi aveti specialisti dar asta nu se vede in sens pozitiv spun, ca altfel isi folosesc cunostintele pentru ei chiar daca incalca legea Cazul L.Dragnea.Sau vreti sa legalizati furtul cu pixu cand spuneti ca abuzul in serviciu nu e fapta penala.Daca vreti pot sa mai continui ca aveti dosaru gros.
2
1
cum sa spui ma ca un an de zile a fost de tranzitie? an in care nu au facut NIMIC pentru romani! Poate a fost de tranzitie ca nu au reusit sa fure cat doreau pentru ca doar si-au aranjat oamenii pe la posturile de furat!!!
2
5
Ticalosi consecventi, se fac ca uita ca guvernul Ciolos a fost unul de tranzitie, fara sprijin politic pentru proiecte pe termen mediu si lung. Si ca a fost o gaselnita fericita pentru ca PSD-ul sa intre proaspat si neerodat in alegeri. PSD-ul este de trei ani la guvernare in actualul mandat si tot ce au facut a fost sa foloseasca toate resursele pentru a-si scapa penalii, in frunte cu el lider maximo, de puscarie. Intre timp tara continua sa se depopuleze si sa piarda forta de munca atat de necesara, investitori mari au inceput sa plece, romanii cred ca tara merge intr-o directie gresita.
5
2
asa sa-i dam ma-tii , iar arabii sa-i dea pe la spate . Multinationalule , ai tati atat in europa cat si in arabia saudita .Pupa-ti nevasta , aia botoxata din banii nostri , pentru muie....
1
5
Eu optez pentru USR-PLUS sau Demos este cu adevarat o alternativa
8
4
votam usr si dam multa muie cu cacat pesedeului si mai ales postacilor pesedei !!! Unde a fost facut sondajul ? In teleorman ? Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
11
6
PSD ARE 45% PNL ARE 15%,
4
8
POPOR TAMPIT. VOTATI USR-PLUS CA SA NE DUCEM IN CAP DE TOT. NISTE LOOSERI NECUNOSCUTI CARE VA PROSTESC CU SLOGANURI IEFTINE. HABAR NU AU CE E AIA ECONOMIE.
8
13
Epoca oamenilor politici de otel , s-a terminat cu 1944 . In rest , este mamaliga cu branza si smantana amestecata .
7
1
ce toto ii tragi cu usr plus, lumea s-a fript odata cu ciolos, crezi ca toti au interese sau sunt sadomasochisti?
10
8
Mai Replica, puteti sa publicati mii de sondaje care va convin ca deja stim a cui politica o faceti. Ce va fi la vot vom vedea nu e nevoie sa ne manipulati voi. Oricum parerea despre partide s-a schimbat si nu este inclus in sondaj nici un independent, pe care cel putin in Constanta o sa voteze multi . Asa ca vedeti-va de prosteala in alta parte
13
3
alianta USR PLUS o sa ia peste 20% cu siguranta ! javrele psdiste sa se tavaleasca! Coruptia poate fi invinsa!
16
14
PNL - 10% ......
16
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920