REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SONDAJ - PSD spulberă scena politică: au trecut pragul psihologic

SONDAJ - PSD spulberă scena politică: au trecut pragul psihologic

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:16 352

Conform datelor publicate într-un sondaj al Sociopol, PSD a câștigat la pas alegerile parlamentare din 2016 și în ciuda convulsiilor care au avut loc în primele opt luni de guvernare, domină în continuare scena politică, reușind să atingă pragul psihologic de 50%. La capitolul încredere, remarcăm că președintele Klaus Iohannis și fostul premier Victor Ponta înregistrează scăderi abrupte, în special Victor Ponta, după plecarea din PSD, notează stiripesurse.

PSD evoluează în jur de 50%, în continuare liderul incontestabil al preferințelor politice ale românilor. CONSTANT

PNL își consolidează revenirea spre 30%, după ce mai tot începutul anului a evoluat în jur de 20%. RECUPERARE

USR își revine spre 7%, după ce în 2017 a cunoscut o evoluție oscilantă: când peste 10%, în primăvară, în perioada protestelor, când semnificativ sub 5%, în vară, probabil ca dezamăgire post-demonstrații. EVOLUȚIE OSCILANTĂ

ALDE cunoaște o evoluție relativ constantă, în jurul lui 5%, când ușor sub acest prag, când ușor peste el. CONSTANT

UDMR continuă și el evoluția constantă, în jurul lui 5%. CONSTANT

PMP în scădere, din ce în ce mai bine definit sub pragul de 5%. SCĂDERE

Pe termen scurt, ultima lună, evoluții relativ constante, fără variații semnificative, în cazul liderilor politici autohtoni. Pe termen mediu, ultimele trei luni, reveniri la liderii importanți (Firea, Iohannis, Dragnea, Tudose, Tăriceanu) după tensiunile politice de la începutul verii.

Singurele eroziuni bine definite pe termen mediu: Ponta, Isărescu, Cioloș Dintre cei cinci lideri politici internaționali măsurați, Angela Merkel este de departe favorita românilor, cu 27% încredere, la nivel comparabil cu al celor doi principali lideri politici autohtoni ai momentului, Firea și Iohannis.

Temele de preocupare ale românilor care se concretizează în recomandări de priorități guvernamentale țin preponderent de domeniul dezvoltării, îndeosebi în aspectele sale economice și al echității sociale: locuri de muncă, pensii, salarii, reindustrializare, creșterea economică, infrastructură, agricultură.

Temele sociale ce însoțesc acest spectru de nevoi de dezvoltare economică sunt cele privind creșterea pensiilor, construcția celor opt spitale regionale și (în mai mică măsură) readucerea în țară a românilor plecați în străinătate.

Reducerea taxelor, continuarea luptei anticorupție, reintroducerea stagiului militar obligatoriu ori desecurizarea societății reprezintă teme de preocupare mai redusă pentru societatea românească, mai arată stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu de ce va agitati atat, voi nu vedeti cine este in opozitie? Doar cu DNA-ul si cu dosarele fortate nu aveti nici o sansa!!!
2
0
Sondajul cui !!??.... Sondajul ciumatilor ! Rusine, mintiti poporul hotilor si penalilor, va acoperiti intre voi: FACETI SCUT.... Pana cand !?
2
2
Pai e normal, anca nu au murit toti comunistii si mai au si mostenitori.
4
2
Asta e situatia in tara. Dar la Constanta, unde pesedeul e condus de triada securisto-comunista compusa din securistul taranist Stroe Felix, apevistul pedelist Dumitrache Ion si baiatul de la magazia de bauturi a Compressului Fagadau Decebal, este dezastru. De cand sunt aceste secaturi comunisto-securiste la conducerea PSD Constanta au fost pierdute toate alegerile, iar organizatiile locale au fost destructurate, fiind promovati tot felul de ospatari, masinisti, comercianti machidoni fara scoala sau cu scoala facuta pe la sereleurile private Saguna sau Spiru. Toata adunatura este de semidocti.
4
2
minciuni : iar vine ziua votului , iar o luati in bot , iar plangeti . Atunci va veti convinge ca totul e real .
4
7
Renunt la BASESCu daca ma primeste Dl.Dragnea si pe mine.Va rog
4
2
Sondaj efectuat de Pieleanu a carei sotie este angajata de PSD la o mare companie energetica din tara si a carei salariu este astronomic.Sondajele comandate de PSD si efectuate de Pieleanu sunt asigurate si garantate...
6
6
Psd-ica centreaza si tot ea da si cu capul!Aiurea,ei sunt in cofa si daca duminica ar avea loc alegeri I-ar goni lumea cu pietroaie,ca pe cainii turbati.
8
5
asta-i praf in ochi pt prosti, asa se incurajeaza ei, oare cine a fcaut aceste sondaje? bine-nteles ca ei, vrajeala
6
4
Vrajeala a la ocaua mica! Mi-am pregatit tepele ptr.mincinosii astia comunisti!
7
6
Au faccut un sondaj dupa ce le-a luat parchetul pe cele 2 tanti cine naiba va mai crede
8
7
Bine , sondajul este comandat de catre PSD ! Iar in subtext se face si un serviciu PNL , adica , armatei de corupti de acolo ... Adica , partidele astea sunt varza , adica , cacat in ploaie , pe tobogan , iar romanii , prostii de ei , mai dihai decat inainte , prefera sacalii si hienele mizerabile PSD-PNL ... Hai bre , ca macane ! PSD-ul nu are cum sa aiba mai mult de 30% , iar PNL-ul , este cam de mult sub 10 % !!!
13
6
Nu degeaba avem cel mai mic IQ mediu din Europa
13
6
Astea sint minciuni,aberante,ptr toata ura strinsa pentru PSD si otr puscariasul dragnea,ptr tataroaica Servill,ptr baba Rovana plumb,care Lear spinzura poporul,de hoate ce sint,voi veniti si mintiti cu nerusinare
18
12
Forza PSD forta
10
18
eu votez cu Putin,,,Rusia Unita cu Romania.
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108