REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sondaj şoc în rândul comunitatii de taxi: 65% preferă Uber

Sondaj şoc în rândul comunitatii de taxi: 65% preferă Uber

Replica API 15 februarie 2019 | 00:00 214

După protestul de acum două zile, Clubul Taximetriștilor, cea mai mare comunitate de șoferi și clienți de taxi din România, cu peste 34.000 de membri, a organizat un sondaj prin care au întrebat publicul ce preferă între Uber și taxi.

Rezultatele sunt surprinzătoare: din peste 4.200 de voturi, 65% au ales Uber, pe când doar 35% preferă serviciile de taxi, dintr-un număr total de 4.200 de voturi. Cifrele i-au luat prin surprindere chiar și pe cei care au avut inițiativa sondajului. Din acest motiv, după doar 3 ore de la startul votului, aceștia au anunțat printr-un comentariu la propria postare că dacă rezultatele nu sunt de partea lor, atunci vor șterge postarea. Mai mult decât atât, administratorii paginii le transmit celor care au votat cu Uber că vor fi blocați în curând de pe pagină.

În alte ţări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicaţie multi-modală, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport - Uber, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În prezent, peste un milion de oameni folosesc serviciile Uber și alte platformelor similare în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara.

Peste 1.600 de taximetrişti și-au declarat nemulțumirea miercuri, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

Protestele au stârnit multe reacții în mediul online din partea susținătorilor serviciilor de ridesharing, care se declară nemulțumiți de condițiile oferite de taximetriști și consideră că aceștia stau în calea progresului tehnologic.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai de ce sa prefere Uber, mi s-a intamplat sa platesc 20 de lei o cursa de 10, dupa ce soferul cica "nu stia pe unde e destinatia"
0
0
Oare de ce au preferat Uberul? La asta sa se gandeasca taximetristii.
0
0
Cand nu vor mai fi toti gealatii pe taxi, atunci oamenii vor prefer Taxi. Dar deocamdata sunt f multi tigani borati, putorile societatii care prefer sa stea la maina sa se joace pe telefon sau pe tablet si sa vada filme sau sa vb la tel cu casca Bluetooth in speranta ca poate ii pica o victima sa o faca de bani. Sunt prea putini oameni seriosi pe taxi.
1
0
In Bucuresti circulam cu metroul. Si cu Uber. Niciodata cu taxi-ul deoarece soferii nu inspira incredere. Aveti idee cand vom putea circula cu Uber-ul la Constanta?
7
1
Cine ii impiedica pe soferii de taxi sa treaca la uber? Aaa , din pacate la uber toate tranzactiile se fac prin banca, toti banii sunt fiscalizati, si in afara de asta ca sofer uber trebuie sa ai o anumita conduita, sa ai o masina bine intretunuta si curata nu ca toate coscigele care cica se numesc taxi!!
8
1
Pe mine nu ma intereseaza o firma de taxi sau alta care este mai ieftin si ofera conditii conforme cu legea ala e mai bun despre legalitate asta e treaba lor sunt ilegale nu au voie e simplu.
4
0
Comunitatea poate vrea si fete gratis pe centura. Dar nu e legal . Mai bine taximetristii clasici si-ar schimba atitudinea si modul de lucru. Iar uberistii sa intre in legalitate.
4
3
muie taxi. sa vina uber si taxify
12
1
Am mai spus-o: cu exceptiile de rigoare, caci as fi nedrept sa generalizez, taximetristii "clasici"sunt niste jegosi, lipsiti de educatie, escroci, care cred ca noi, clientii, existam pentru ca exista ei, nu invers. La Bucuresti, si merg relativ des acolo, circul doar cu UBER. Masini bune, curate, oameni educati, eleganti, buni causeuri si care nu pretind si nici nu asteapta ciubuc. Mi s-a intamplat odata, acum vreo doi ani, ca un jegos cu ceafa groasa de la o firma de taxi "clasica" sa-mi ceara 5 lei peste ceea ce arata aparatul de taxat doar pentru ca avea... aer conditionat...Si-atunci?!
13
1
Sa vina numai ubeer
10
1
uberrrrrrr.....la kkt cu lica neagu
10
2
maghidoni nespalati si tigani tupeisti ,astia fac serivicii populatiei HOOOO
12
3
Asteptam si la Ct avem flotele pregatite...
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108