REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sophia Loren, recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă la gala premiilor David di Donatello

Sophia Loren, recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă la gala premiilor David di Donatello

Replica API 14 mai 2021 | 00:00 763

Sophia Loren, în vârstă de 86 de ani, a primit marţi seară trofeul "David di Donatello" pentru cea mai bună actriţă datorită rolului din filmul ''La vita davanti a se'' (''The life ahead''), în timp ce premiul pentru cel mai bun film a fost atribuit peliculei ''Volevo nascondermi'' (''Hidden Away'') a regizorului Giorgio Diriti, despre viaţa pictorului Antonio Ligabue, relatează EFE, citată de Agerpres.

Sophia Loren

În cadrul celei de-a 66-a ediţii a ''Oscarurilor'' cinematografiei italiene, marea câştigătoare a fost producţia lui Diriti, care a obţinut şapte premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Elio Germano.

Vedeta serii a fost însă Sophia Loren, care a câştigat premiului "David di Donatello" pentru cea mai bună actriţă, al doilea din cariera sa, la 60 de ani de la primirea primului trofeu.

''Este greu de crezut că prima dată când am primit un David a fost în urmă cu peste 60 de ani, dar în seara aceasta pare a fi prima dată. Emoţia este aceeaşi, bucuria este aceeaşi'', a declarat actriţa veterană.

''Nu ştiu dacă va fi ultimul meu film, dar vreau totuşi să fac mai multe (filme) şi mai frumoase; pur şi simplu nu pot trăi fără cinema'', a spus actriţa al cărei fiu, regizorul Edoardo Ponti, a realizat filmul care relatează povestea doamnei Rosa, o supravieţuitoare a Holocaustului, care ia în îngrijire copii abandonaţi şi orfani, printre care se numără un imigrant în vârstă de 12 ani.

În mod surprinzător, regizorul şi actorul Checco Zalone s-a impus cu piesa sa ''Immigrato'' în faţa Laurei Pausini şi a melodiei sale ''Io si'', care a câştigat Globul de Aur şi a fost nominalizată la Oscar.

Premiul David pentru întreaga carieră i-a revenit actriţei Sandra Milo, o interpretă extraordinară pentru regizori precum Antonio Pietrangeli, Federico Fellini şi Roberto Rossellini, printre alţii, în timp ce două premii speciale au ajuns la Monica Bellucci, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe la nivel mondial, şi la Diego Abatantuono, una dintre cele mai originale şi versatile voci din Italia.

Unul dintre cele mai promiţătoare nume de pe scena italiană, Matilda De Angelis, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din ''L'incredibile storia dell'isola delle rose'' (''Rose Island'').

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale galei a fost cel în care scenaristul italian Mattia Torre, care a încetat din viaţă în 2019 la vârsta de 47 de ani, a primit premiul postum pentru cel mai bun scenariu pentru filmul ''Figli'' (''Kidz''), trofeul acceptat de soţia sa, Francesca, şi de fiica Emma.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o mare actrita, o mare VALOARE, o frumoasa! Da! Felicitari pentru toata cariera!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920