REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sora unei artiste din România, ucisă în Franța de soț; nu-și poate aduce nepoata în țară

Sora unei artiste din România, ucisă în Franța de soț; nu-și poate aduce nepoata în țară

Mirela PASCAL 27 noiembrie 2022 | 00:00 8284

Un caz șocant a avut loc, la începutul lunii noiembrie, în Ille-sur-Têt, o comună în departamentul Pyrénées-Orientales din sudul Franței. O româncă și soțul ei au fost găsiți fără suflare, în casă, lângă fetița lor de doar 4 ani, care era în viață. Fetița de 4 ani a fost preluată de medici și mai apoi plasată către asistenții sociali. Românca este sora unei cântărețe cunoscute din România, Raluca Răducanu,  supranumită ”fata cu vioara”, după ce a participant la un show de talente. Raluca a cântat, în sezonul estival, și în cluburile de pe litoral. 

Raluca Răducanu

Românca, în vârstă de 40 de ani, ar fi fost ucisă de soțul ei, în vârstă de 60 de ani, care ulterior și-a luat viața. Femeia a murit prin asfixiere, ca urmare a strangulării. S-a deschis o anchetă pentru uciderea româncei, urmată de sinuciderea soțului prin auto-imolare, o moarte cauzată de inhalarea de funingine și distrugerii țesuturilor de către flăcări. Victima este sora  Ralucăi Răducanu,  supranumită ”fata cu vioara”, după ce a participant la un show de talente. Raluca a cântat, în sezonul estival, și în cluburile de pe litoral. De parcă nu ar fi fost de ajuns drama pe care o trăiește, Raluca trebuie să ducă și un război cu statul francez, care-i pune bețe în roate în aducerea acasă a nepoatei sale, pe care a și botezat-o, dar și în repatrierea trupului surorii ei.

Drama ”fetei cu vioara”

Au trecut 2 săptămâni de la tragedia care mi-a schimbat viața mie și familiei mele și cu greu îmi găsesc cuvintele să vorbesc despre asta. Două săptămâni petrecute în Franța, statul care nu a făcut nimic pentru că fina mea, Anastasia să nu rămână orfană, în ciuda celor 3 plângeri depuse de către mama sa către poliție în vederea obținerii unui ordin de protecție împotriva tatălui francez violent care a strangulat-o și, după care și-a dat foc. Că doar a auzit copilul fiind închis în casă, ne spun cei de la poliție după 3 zile în care, noi familia, nu am fost anunțată de cele petrecute. Că nu a fost de față copilul, citează ziarul regional, că a fost martorul crimei, citează presa. Ce a fost sau ce nu a fost, nu știm!”, a scris Raluca Răducanu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.

Nu-și poate aduce sora și nepoata acasă

Singurul ajutor primit a fost ”bunăvoința” statului francez de a lăsa familia victimei să-i facă o ceremonie în Franța, cu drept de repatriere între 3 și 6 lui. 

După 2 săptămâni știm că “datorită bunăvoinței statului francez” putem să facem o mică ceremonie de înmormântare care să nu depășească teritoriul Franței, cu dreptul la repatriere după 3-6 luni. Ca și cum e normal să plimbi un sicriu și să faci două înmormântări. Tot cu bunăvoința lor,  după 2 săptămâni petrecute aici, timp în care am văzut fetița o singură dată, s-a stabilit că timp de 3 luni copilul să fie plasat în grijă asociației de copii, și ni s-a acordat dreptul la vizită. În ciuda insistențelor noastre, ale avocatului impus să fie francez, și ale Ambasadei Române, nu avem acces nici asupra constatării în vederea repatrierii corpului, nici asupra raportului psihologic al copilului, în vederea obținerii tutelei. Încercam să salvăm ce ne-a mai rămas: trupul neînsuflețit al celei care mi-a fost mai mult decât o mamă, și pe fina mea Anastasia, de trauma abandonului.

Raluca, sora ei și nepoata rămasă orfană

Am făcut tot ce era legal și procedural posibil, și după 2 săptămâni nu am primit decât termene și uși trântite în nas. Deci practic, suntem nevoiți să plecăm fără ele. Tratați fără gram de umanitate, ajunși la capătul puterilor, și total lipsiți de apărare, nu mai putem tolera aceste refuzuri doar cu “răbdare”!”, s-a mai plâns artista.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ati învățat carte și muncit papagalii mei.Sunt pensii și mai mari in Ro in afara de milițieni,de,procurori.Mai și o firma și o foot pe mata de sclav
3
2
Bai prietene de mai jos,ori esti bou ori esti vaca!Dupa 40 de ani de munca,cinstita,iei o pensie de maxim 2000-2500 de lei.Aia de 1000 de euro o iau militienii,doctorii,procurorii si altii ca ei,adica cei mai corupti dintre romani.unde ai vazut tu sa te mai angajeze cineva,pe deasupra sa-ti si dea 1500 de euro pe luna dupa varsta de 65 de ani,asa incat cu cei 1000 de euro pensie sa faci 2500?Doar vorbim de oamenii onesti si curati,nu de aia care se pensioneaza la 48 de ani.Sa-ti fie rusine!
3
1
Baiatul asta e idiotel tare.Probabil seamana cu unul dintre parinti…
1
4
Bai prostule ...tu nu stii ce vorbesti ! Jignesti o femeie pe care nu cred ca ai avut ocazia sa o cunosti ! Cat de nemewrnic poti sa fii sa scrii asemenea ineptii? Scumpa ta maicuta stie ca umbli p***t pe strazi in libertate? Idiotule !
3
5
Ai numai te caca pe tine că se trăiește rău in Ro.Daca muncești cinstit de la cca 18 ani înveți carte nu bsții campii la pensie ieși ușor cu 1000 de euro.Daca mai ai un job după pensie câștigi minim 2500 euro fara pensie.Dar la românași le place să își facă viața de timpuriu.Atunci soogeti piticul in E.U
4
4
Inca o c***a, foarte bine.
6
4
Astia care comentati si aruncati cu noroi in stanga si-n dreapta ... Fata asta traieste o drama cumplita .... Daca vi se intampla voua, erati fericiti sa fiti catalogati in fel si chip ? ? ?
7
6
o cwrva...
5
7
I-as intinde putin , arcusul la vioara....
4
4
Acum sa ii sogi mingeacu moarta sa îți meraga bine in France.Je mă foot antabuche
3
4
Uite,din cauza geniilor ca tine pleaca in Franta.Problema este ca se combina cu BASINASII mai in varsta de pe acolo si cand nu mai faca aia fata le mierlesc.In ultima perioada din ce in ce mai multe cazuri de romance transate de octogenarii occidentali.Oare de ce?EDUCATIA…
12
2
acasa lasati franta versus frectii.Va merirati soarta.La Dalga la tara va statea rau acum cantati la trombon.
8
10

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920