REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Soțul unui director din Ministerul Mediului ciupește bănuți și de la ROMATSA Constanţa

Soțul unui director din Ministerul Mediului ciupește bănuți și de la ROMATSA Constanţa

Andreea VREJOIU 17 februarie 2023 | 00:00 2556

RA ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian a încheiat un contract cu societatea deținută de soțul unui director din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, privind execuția lucrărilor la sistemul de climatizare al sediului din Constanța. Este vorba despre societatea Airco Grup SRL, din București, deținută de George Ghiță, soțul Luminiței Ghiță, consilier superior în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea totală a contractului este în valoare de 790.000 de lei, fără TVA.

Sotul unui director din Ministerul Mediului ciupeste banuti si de la ROMATSA ConstantaLuminița și George Ghiță/ foto: kanald

Sistemul actual de climatizare pentru sălile tehnică și operațională de la APP Constanța a asigurat o bună climatizare a consolelor de dirijare din sălile Operațională și Simulator APP/TWR, dar a avut numeroase căderi și probleme în a realiza climatizare corectă a echipamentelor din sala Tehnică. Motiv pentru care RA ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafi Aerian a lansat o procedură în vederea contractării unei societăți care să se ocupe de elaborarea documentației necesare și execuția lucrărilor de construcții la sistemul de climatizare a echipamentelor din sala tehnică și operațională la sediul APP Constanța.

Declarată câștigătoare în urma procedurii de licitație inițiată în luna august a anului 2022 a fost societatea Airco Grup SRL din București. Firma va primi pentru serviciile sale nu mai puțin de 790.000 de lei, fără TVA.Sotul unui director din Ministerul Mediului ciupeste banuti si de la ROMATSA Constanta

captură foto declarație avere Luminița Ghiță

Societatea este deținută de George și Ana Ghiță, cel dintâi fiind soțul consilierului superior din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Luminița Ghiță.

Sotul unui director din Ministerul Mediului ciupeste banuti si de la ROMATSA Constanta

Roxana Ghiță a participat la Survivor

Roxana Ghiță a făcut parte din echipa Războinicilor la „Survivor România 2021”.  La fel ca în cazul celorlalți concurenți din sezonul 2, aceasta a fost nevoită să facă față multor provocări și lipsuri în jungla din Republica Dominicană.

Sotul unui director din Ministerul Mediului ciupeste banuti si de la ROMATSA Constanta

Despre RA ROMATSA

R.A. ROMATSA este organizată sub formă de regie autonomă autofinanţată, fiind certificată şi desemnată furnizor de servicii de navigaţie aeriană, asigurând servicii de trafic aerian, servicii de comunicaţii aeronautice, navigaţie şi supraveghere în domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice, servicii de informare aeronautică (inclusiv AIP și NOTAM), precum şi coordonarea misiunilor de căutare şi salvare în Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR-Flight Information Region) Bucureşti.

Serviciile prestate de ROMATSA sunt: Controlul şi informarea zborurilor pe rută în cadrul FIR Bucureşti. Aceste servicii sunt furnizate de un singur centru de control regional, unitatea ATS ACC BUCUREȘTI și Controlul şi informarea zborurilor în zonele terminale (de apropiere şi aerodrom). Aceste servicii sunt furnizate de 3 unităţi ATS APP, astfel: BUCUREŞTI APP – responsabil pentru controlul traficului aerian în zonele terminale BUCUREŞTI TMA şi NAPOCA TMA, ARAD APP responsabil pentru controlul traficului aerian în zona terminală ARAD TMA, CONSTANŢA APP responsabil pentru controlul traficului aerian în zona terminal CONSTANŢA TMA şi 16 unităţi ATS TWR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta pentru caci suntem o Tara cu politicieni corupti !!! Mare lucru sa dea o lege in care sa fie declarate fapte penale sa participe la licitatii rudele pana la gradul 3 al celui care face parte dintr-o entitate a Statului ???? Sau sa interzica meditatiile date , sa accepte sa fie date doar in cadrul scolii unde scoala sa incaseze o taxa modica de 15-20 lei pe ora/elev si din care sa plateasca profesorul ???? Sau sa dea o lega in care pensia sa nu poata sa fie mai mare de 65-70 din media a tot ce ai incasat in toata viata ta din munca prestata???? Niste impotenti, niste hoti, niste p****i , absolut toti din clasa asata cica politica !!
3
0
In titlul spuneti ca este "un director din Ministerul Mediului", dar din declaratia de venit reiese ca este un simplu functionar public, consilier in cadrul ministerului. Functia de consilier nu este o functie de executie nu de conducere.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272