REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şova: E îngrijorător că Alianţa Creştin-Liberală nu reacţionează la atacul lui Funeriu la adresa BOR

Şova: E îngrijorător că Alianţa Creştin-Liberală nu reacţionează la atacul lui Funeriu la adresa BOR

Replica API 4 august 2014 | 00:00 190

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Şova, a declarat duminică că lipsa unei reacţii a Alianţei Creştin-Liberale (ACL) faţă de atacurile extrem de dure ale lui Daniel Funeriu, preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Timiş la adresa Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este un lucru îngrijorător.

"Mi se pare anormal şi extrem de îngrijorător faptul că o formaţiune politică ce se recomandă ca fiind creştină nu reacţionează la atacul extrem de dur şi lipsit de orice sens al fostului consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Prin declaraţia de ieri am dorit să trag un semnal de alarmă şi constat cu surprindere că cei care teoretic ar trebui să apere valorile creştinismului nu o fac", a spus Şova potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că liderii Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Partidului Democrat Liberal (PDL), care formează ACL, tac atunci când vine vorba de un apropiat al lui Traian Băsescu, care atacă direct şi fără orice urmă de interpretare pe credincioşii ortodocşi.

"Nu este posibil să spui că una din cele mai apreciate instituţii de către români, BOR, este vândută 'ruşilor sovietici', iar creştin ortodocşii, adică majoritatea mare a românilor, sunt suspecţi de a fi agenţi ruşi. O asemenea declaraţie ar fi trebuit sancţionată imediat de 'dreapta creştină'", a completat Şova.

Preşedintele interimar al PMP Timiş Daniel Funeriu a scris zilele trecute pe Facebook: "Biserica Ortodoxă este, în parte, infiltrată cu oameni în solda sovietoidă, care se află majoritar în Moldova şi Oltenia".

"Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: 'dragă Rusie, spune-le preoţilor pe care-i controlezi să-şi convingă enoriaşii să mă voteze şi dau eu la schimb ce vreţi voi'", a mai scris Funeriu pe contul său de Facebook.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108