REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şpaga în natură e la modă: un procuror DIICOT, „uns” cu bani şi cu un miel

Şpaga în natură e la modă: un procuror DIICOT, „uns” cu bani şi cu un miel

Replica API 15 noiembrie 2014 | 01:39 161

Trimis în judecată de DNA

Trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Victor Grigoraş, procuror în cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni: luare de mită şi luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) şi Omar Harba, cetăţean sirian, administrator al unor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că, în luna decembrie 2013, în calitate de procuror D.I.I.CO.T. - Biroul Teritorial Tulcea, inculpatul Grigoraş Victor a acceptat solicitarea unei persoane, denunţător în cauză, de a face demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menţionată avea interes. După ce a ajuns să efectueze urmărirea penală dosarul menţionat, prin conexarea lui la un dosar aflat la D.I.I.CO.T. - Biroul Teritorial Tulcea în care persoana respectivă formulase denunţul, în calitatea de procuror de caz, inculpatul Victor Grigoraş, la data de 18 aprilie 2014, a primit de la denunţător 600 lei şi un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. La data de 28 aprilie 2014, a pretins de la acelaşi denunţător o sumă de bani, pentru o altă persoană din anturajul său, solicitarea sa fiind refuzată. La data de 14 iunie 2014, a pretins de la denunţător o sumă de bani pentru sine, sumă care nu i-a fost remisă. La fiecare dintre întâlnirile avute cu acea persoană, inculpatul Victor Grigoraş îi aducea la cunoştinţă ce acte a îndeplinit în dosarul în care aceasta era parte şi ce acte intenţionează să îndeplinească, în interesul acesteia, în schimbul sumelor de bani şi a bunurilor materiale menţionate. În paralel cu activitatea descrisă mai sus, la data de 28 aprilie 2014, inculpatul Victor Grigoraş, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a pretins de la inculpatul Harba Omar, administrator al unor societăţi comerciale şi suspect în aceeaşi cauză penală pe care o instrumenta, suma de 5.000 euro şi a primit 5.000 lei şi 1.000 dolari, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu. Acest act consta în intervenţia inculpatului Victor Grigoraş pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila şi Ialomiţa, în scopul înlesnirii soluţionării favorabile, de către aceste instituţii, a solicitărilor de export formulate de firmele aparţinând suspectului, act care a fost îndeplinit. În vederea confiscării speciale şi a garantării cheltuielilor judiciare, s-a instituit sechestru asigurator asupra unui imobil aparţinând lui Victor Grigoraş şi asupra unei sume de bani aflată în contul inculpatului Omar Harba. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108