REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SPĂRGĂTORUL de BANCOMATE din România ar putea fi EXTRĂDAT pentru GĂINĂRIILE făcute la nemţi

SPĂRGĂTORUL de BANCOMATE din România ar putea fi EXTRĂDAT pentru GĂINĂRIILE făcute la nemţi

Replica API 25 decembrie 2020 | 16:38 2707

Beniamin Borbilău, unul dintre cei implicaţi în jaful bancomatelor din Arad, este obiectul unei mandat european de extrădare emis la data de 23.05.2019 de către Judecătoria Amberg – Germania. Acesta se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în grup infracţional, iar în acest moment este încarcerat la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de trei ani, pentru un jaf produs după faptele din Germania.

arhivă

În cursul anului 2018, Beniamin Borbilău împreună cu alți participanți, acționând în mod organizat și specializat au indus în eroare mai multe persoane, cu scopul de a obține venituri în mod fraudulos pe o perioadă mai mare de timp, prin simularea unor tranzacții financiare. În acest sens, în cadrul acestor tranzacții, membrii grupării infracționale determinau persoanele păgubite să prezinte sume mari de bani în numerar, care în împrejurările efectuării unor verificări înscenate ale sumelor de bani predate de către persoanele păgubite, erau schimbate în mod fraudulos cu bucăți de hârtie. Astfel, în perioada menționată, persoana vătămată WINKLER a postat un anunț de vânzare a firmei sale. Urmare acestui anunț susnumitul a fost sunat de o persoană cu numele GOODWIN, care a pretins să este intermediarul unui cumpărător din Elveția, despre care a susținut că era dispus să plătească suma de 4.700.000,00 euro pentru firma scoasă la vânzare și pentru terenul pe care era aceasta amplasată. La data de 12.10.2018, în cadrul negocierilor, persoana vătămata WINKLER a avut o întâlnire în localitatea Zagreb cu un alt participant, membru al grupării infracționale, care s-a prezentat drept fratele intermediarului GOODWIN. în aceste împrejurări, persoanei vătămate i s-a comunicat că trebuie să achite în numerar un comision în cuantum de 10% din prețul de vânzare, suma urmând să fie depusă într-un seif bancar. Banii în numerar solicitați, în cuantum de 470.000,00 euro au fost depuși de către persoana vătămată la data de 25.10.2018 la KB-Bank, Republica Cehă, în bancnote de câte 500,00 euro.

Beniamin Bobârlău a schimbat plicul cu bani cu unul plin cu hârtii

La data de 06.11.2018, în jurul orei 09:30, persoana vătămată WINKLER s-a întâlnit cu Beniamin Borbilău, care în mod mincinos s-a prezentat drept un diplomat italian pe nume Campella. Persoana vătămată i-a înmânat numitului Beniamin Borbilău suma solicitată, acesta din urmă împachetându-i într-un plic după numărare. Întrucât intermediarul Goodwin a reclamat faptul că banii nu au fost numărați corect, la data de 07.11.2018, persoana vătămată Winkler, martora Altman și numitul Beniamin Borbilău s-au întors la bancă. Inculpatul a scos din caseta de valori banii împachetați, a desfăcut pachetul, iar după ce au fost fotografiați, banii au fost împachetați din nou, în alt plic. Pentru a distrage atenția persoanei vătămate și a martorei Altman, participantul Goodwin i-a apelat telefonic. în aceste împrejurări, Beniamin Borbilău a schimbat plicul cu bani cu altul identic ca aspect, dar care conținea hârtie, luând asupra sa plicul care conținea suma de bani depusă de persoana vătămată.

Ce a hotărât instanţa

Instanţa a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare dar amână predarea persoanei solicitate Beniamin Borbilău până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei de 3 ani închisoare la termen a acestuia.

Virgil Stoian

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Beniamin e nume de evreu ?
4
0
Bancorex,Caritas,Nana,etc.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108