REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spectacol GRANDIOS organizat de Comunitatea Elenă Constanța în cinstea Centenarului, refuzat la finanțare de Ministerul Culturii

Spectacol GRANDIOS organizat de Comunitatea Elenă Constanța în cinstea Centenarului, refuzat la finanțare de Ministerul Culturii

Replica API 10 septembrie 2018 | 00:00 256

Un proiect gradios al Comunității Elene „Elpis”, prin care se dorea punerea în scenă a unui spectacol impresionant, cu zeci de actori de renume, cu cascadorii și decoruri de calitate, pentru a ilustra contribuția Dobrogei și a dobrogenilor la Marea Unire din 1918, în Anul Centenarului, nu i-a impresionat pe reprezentanții Ministerului Culturii, astfel că nu a primit finanțarea solicitată.

În primăvara acestui an, Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene „Elpis” anunța pregătirea unui spectacol impresionant în cinstea Centenarului și a contribuției Dobrogei la Marea Unire din 1918. Un spectacol pentru care pregătirile au durat câteva luni, fiind stabilite toate detaliile. A fost obținut acordul de participare din partea a aproximativ 70 de actori, dintre care nume grele ale teatrului și filmului românesc – îi menționăm numai pe Maia Morgenstern și Claudiu Bleonț; urmau, de asemenea, să participe 15 cascadori, să fie folosite costume și decoruri de Buftea în reconstituirea atmosferei din urmă cu un veac.

Bugetul total al spectacolului a fost stabilit la 700.000 de lei, din care contribuția Comunității Elene „Elpis” urma să fie de 50.000 de lei.

Toate planurile, toate pregătirile au fost însă în zadar, întrucât la sfârșitul lunii august, reprezentanții Ministerului Culturii au dat verdictul: proiectul nu întrunește punctajul necesar pentru a obține finanțarea, astfel că...a fost refuzat. În aceste condiții, după cum a afirmat Anton Traian Antoniadis pentru „Replica de Constanța”, spectacolul nu se va mai realiza, neexistând fondurile necesare.

„Ni s-a răspuns că nu am întrunit puntajul. Punctajul minim este de 50 de puncte, dar nu ne-au spus câte puncte aveam. Am făcut contestație, să ne precizeze câte puncte aveam, ce a fost omis, căci conform grilei de punctaj, noi aveam 73 de puncte din totalul de 100. Răspunsul a fost unul sec, postat pe pagina web a ministerului, că din cele 50 de contestații depuse la nivel național, nu a fost acceptată niciuna”, a afirmat Anton Traian Antoniadis.

În aceste condiții, Anton Traian Antoniadis se întreabă câte dintre evenimentele organizate, în Anul Centenarului, arată într-adevăr cum a contribuit Dobrogea la Marea Unire? „Este Anul Centenarlui. Fără pile, fără șoapte, am depus un proiect la Ministerul „IN” Culturii pentru un spectacol grandios, Dobrogea și Marea Unire din 1918. Spectacol în Constanța, pentru constănțeni, dobrogeni, cu nume „grele” în distribuție, cu 70 – 80 de actori de renume, cascadori, căi de cascadă și multe altele, care să redea și contribuția Dobrogei la evenimentele din 1918. A fost respins, a fost „aruncat”... De ce? Dobrogea nu merită evocată ca fiind parte a acestui act național major? Adică în același buget se preferă un mare ecran pe care să ruleze un film de o oră, în locul unui spectacol grandios?”, și-a exprimat indignarea reprezentantul Comunității Elene „Elpis”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa prostie in orasul asta plin de tigani si moldoveni nespalati De asta am ajuns la coada Romaniei. Suntem un oras cu pesta omeneasca in care toti statutii baga comentarii in anonimat. Javrelor, ce ati facut voi pentru orasul asta? Lingai ramasi din comunism
6
0
Cel care respecta ,va fi respectat inzecit inca o data,,, BRAVO,,,.
6
2
Asa e am ajuns ca oras din cauza celor carora de la trezire la culcare nu le convine nimic nu fac nimic toata ziua dar le stiu pe toate. Cand vrei sa-i pui sa faca ceva sunt bolnavi insa dar la pachete sunt primii. Mana intinsa este deviza de azi, da-mi si mie este deviza de maine. La vot nu, la munca nu dar de comentat sunt primii. Rusine sa ne fie noua la toti pentru ca noi toti am adus orasul asta la pierzanie prin nepasare si uitat in curtea vecinului
5
2
Constanta un oras de frustrati. Un oras de comentatori idioti carora nu le convine nimic niciodata. Sa va fie rusine
13
2
Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire; Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman, Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian.
0
19
Ma pis pe greci de lenesi ciorditori
5
15
Astia din comunicatea cacatului trebuie trasuli in teapa de Vlad Tepes
4
16
Pacat.Pacat si de oras, si de proiecte. Ce au facut oakenii astia a iesit bine mereu.
17
2
Va puteti convinge si singuri ca europeanu e oale si ulcele: ca sa-i faca parastasul de 40 de zile europeanului mamica lui cere si ea muie contra-cost, dar fratele geaman a europeanului, Misu, o bate si-i ia banii sa-si cumpere bronz pentru inhalatiii. Nici Misu n-o mai duce mult, a dat boala-n sifilitici!
1
2
Toni nu pune la suflet comentarii de cacat. De unul ca tine avem nevoie in fruntea orasului
22
2
Macar acum stim cine nu e pesedist. Respect
16
3
Constanta ca oras este paria Romaniei. Condusa de hoti, urata de guvernanti. Am ajuns un oras locuit de asistati sociali si oameni carora nu le convine nimic daca nu isi iau punga de faina si sacosa pentru vot. Cum vrea unul sa faca ceva frumos, cum sar sa-i dea in cap. Grecilor, sunteti stimati de majoritate pentru ca ne aratati ce inseamna sa fi roman.
22
3
Bravos Grecule. Pacat de idee se pare insa ca in Dobrogea nu o sa se faca nimic bun vreodata, avem si guvern de cacat si carcotasi cu mana intinsa. Nu pune la suflet, continua macar pentru orasul asta.
33
3
Puie MSD Puie multa
13
4
Guvern si ministrii care lucreaza impotriva Romaniei
10
3
Votati ciuma rosie ca sa nu se mai faca nimic in tara asta. Nimic nu e bine daca nu face PSD
17
3
Greci, tatari, aemeni, turci, lipoveni etc, sunt romani prima data. Bravo lor
18
2
Ce a facut omul asta si Comunitatea in Constanta rar o sa vedem. Bravo lor si pacat de proiect
40
2
Geo varza esti, prost esti cat incape. Cate au facut astia in orasul asta, tu cu ochii si inima ta rosii n-o sa poti asimila vreodata. Du-te ia-ti pensia de securist din parc si inchide-te repede in casa sa nu te traga curentul de dreapta
21
4
Ia dat o pe mata pe patul de moarte muie dragnea muie psd muie cioclovivici
8
4
Un impostor pretinde ca el este Europeanu. TOTAL FALS! Europeanu a decedat dupa o gretoasa suferinta provocata de prea multa muie primita. Medicii de specialitate au afirmat dupa necropsie ca muita cronica de care suferea s-a grevat pe un sifilis sever congenital intratabil. Preventiv, trupul i-a fost incinerat in tuica proasta de colegii de la hashtag, iar cei atit de huliti de el. i-au dat pentru ultima oara ce-i placea lui, pe patul de moarte...
4
8
Daca nu esti pesedist jegos nu primesti nimic. Ne mai gandim daca dati spaga. Muie dragnea, muie pesede !!!
24
7
Ai dracu nenorociti voiau bani, ce treaba comunitatea cacatilor de greci cu centenarul romanesc. Foarte bine a facut min. Culturi ca a refuzat. Hotii !!!!
7
36

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108