REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul CF, DIN RĂU ÎN MAI RĂU. Medicii avertizează: 'Punem lacătul pe ușă și plecăm acasă'

Spitalul CF, DIN RĂU ÎN MAI RĂU. Medicii avertizează: 'Punem lacătul pe ușă și plecăm acasă'

Replica API 17 decembrie 2018 | 00:00 301

Trebuie să achite către CN APM peste 500.000 lei

Trebuie să achite către CN APM peste 500.000 lei

O nouă lovitură pentru Spitalul CF Constanța! Trebuie să achite Companiei Naționale Administrarea Portului (CN APM) Constanța suma de 500.000 lei, reprezentând contravaloare chirie pentru perioada ianuarie-decembrie 2017, dar și utilitățile pentru aceeași perioadă, cât și penalități de întârziere. Pentru recuperarea debitului, CN APM a solicitat înființarea popririi pe conturile unității medicale, iar instanța admis, în octombrie solicitarea. ”Punem lacătul pe ușă și plecăm acasă”, spun medicii. Secretarul de stat al ministerul Transportului, Mircea Florin Biban, vine pe 20 decembrie la Constanța pentru a găsi soluții.

De ce le era frică, n-au scăpat! Medicii care activează în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța știu că situația financiară a unității este una destul de gravă, în sensul că au datorii exorbitante către CN APM, după ce nu au mai reușit să plătească chiria și utilitățile, din lipsă de fonduri, pentru anul 2017-2018. Situație cunoscută și de către ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Dar, degeaba, căci nu s-a deranjat să ajute spitalul pentru a ieși din datorii, deși a promis lucrul acesta, de nenumărate ori. Așa se face că spitalului urmează să-i fie blocate conturile, în baza unei hotărâri definitive, până la recuperarea debitului în valoare de 138.452,25 lei, reprezentând facturi neachitate în perioada septembrie-decembrie 2017. O adevărată tragedie, putem spune, în contextul în care unitatea abia dacă se descurcă cu banii pe care-i încasează din cazurile rezolvate, din contractul cu CAS și din venituri proprii. În afară de această sumă, instanța a mai obligat spitalul, într-un alt dosar, pe 14 decembrie a.c., la plata sumei de 362.448,43 lei, reprezentând facturi neachitate către CNAPM, perioada ianuarie-septembrie 2017. După ce va rămâne definitivă, se va pune poprire și pe această sumă. ”Popririle nu sunt validate încă, urmează, sperăm după 1 ianuarie. Dacă se pune poprire, nu ne mai descurcăm. Punem lacătul pe toate clădirile și plecăm acasă. Efectiv, asta urmează să facem. Din câte știu, avem doar o hotărâre definitive, celelalte sunt atacate”, au declarat medicii din cadrul Spitalului CF. Reprezentanții unității au mers, la sfârșitul lunii noiembrie, la ședința ministerului Transporturilor și s-a adus în discuția situația dezastruoasă a spitalului. Au primit promisiunea că secretarul de stat va veni la Constanța pe 20 decembrie și că va rezolva problema. Rămâne de văzut dacă va rămâne la stadiul de promisiune, ca toate celelalte! Precizăm că ministerul nu a mai făcut plăți la Spitalul CF din anul 2014. Atunci, în urma unei rectificări bugetare, au fost șterse câteva arierare.

Precizăm că sumele invocate de CN APM au la bază mai multe contracte cu unitatea spitalicească: contract de închiriere, contract furnizare și distribuție energie electrică, contractul de furnizare/prestare a serviciului de apă și canalizare, încheiat în 2013, și contractul de furnizare a energiei termice cărora C.N.A.P.M. a emis mai multe facturi către Spital. Până în anul 2017, s-au putut efectua plățile, din anul următor acestea au fost înghețate, ajungându-se la situația dezastruoasă prezentată mai sus.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati votat criminali si puscariasi, de ce va smiorcaiti, lasilor?
0
0
management de hoti, administrare de habarnagii, si toata lumea tipa ca statul sa i ajute..pun pariu ca un management bun plus niste cheltuieli scoase si putina vointa s ar scoate un spital bun..dar cand furi incontinuu de 30 de ani..intr un tarziu totul se va prabusi..relax ca e de abia inceputul.
1
1
Poate ca este mai bine... Mama a fost internata acolo in primavara si trebuia sa cumparam tot, inclusiv branule si alcool sanitar. Un fel de hotel de categorie joasa. Iar de cadre medicale...
0
1
prin justitie sau retrocedat industria Romaneasca,,,
4
0
se intorc medicii in tara de bine ce este aici ! dar ne pleaca judecatorii ca nu stiu cui sai mai dea dreptate
3
1
RUSINE - la un spital de 4 nivele, cheltuielile pe chirie si utilitati pe TOT anul 2017 doar 100.000 euro, abia cat o masina cu care umbla sefii PSD sau BOR....E un mizilic pt care nici nu se misca ministrul din Bucuresti
6
2
Statul pune poprire statului!Ale cui sunt CN APMC si Spitalul CFR?
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108