REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Spitalul Clinic de Recuperare din Eforie Nord e sat fără câini

Spitalul Clinic de Recuperare din Eforie Nord e sat fără câini

Replica API 27 august 2012 | 00:00 1677

Lucrări de întreţinere fără contract

Lucrări de întreţinere fără contract

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie (SCRMFB) din Eforie Nord a fost şi este un sat fără câini, în care fiecare face ce vrea, cu banii statului, pare a fi concluzia controlului efectuat în luna iulie a acestui an la unitatea spitalicească. Inspectorii au descoperit că spitalul are de un an de zile un manager paraşutat pe funcţie fără studiile de specialitate cerute de lege, au adunat vreo 140 de miliarde de lei vechi din banii statului daţi pentru diverse lucrări pe ochi frumoşi clientelei politice, au sesizat că mare parte din acele lucrări se regăsesc doar pe hârtie, din moment ce condiţiile de cazare şi tratament au rămas precare sau chiar impracticabile, după care au putut "savura" episodul accesării unor fonduri europene fantomă, proiect complet eronat, dar care a mai smuls aproape 400.000 de euro de la stat.

Cireaşa de pe tort a putut fi admirată tot live, de către inspectorii instituţiei care a efectuat controlul de la SCRMFB. Aşa se face că aceştia au dat nas în nas, în timp ce intrau în spital, cu echipele de muncitori ai unei firme private care, teoretic, n-ar avea absolut nimic de-a face cu unitatea de stat. Practic, respectiva firmă muncea de zor în spitalul din Eforie Nord nu din considerente umanitare, ci pentru a-şi asigura propriul vad de turişti, în detrimentul instituţiei de stat. Este vorba despre o firmă, care deţine însă şi câteva hoteluri pe litoralul românesc. Astfel, în raportul întocmit de inspectori se arată că "la data efectuării acţiunii de control, în incinta Ambulatoriului nr. 1, aflat în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, ca bază de tratament, o serie de angajaţi ai unei firme efectuau o serie de lucrări de întreţinere- vopsitorie, zugrăveli, curăţenie, inclusiv înlocuirea unor căzi de tratament cu altele noi- fără ca aceste lucrări să facă obiectul unui contract de prestări servicii sau de altă natură încheiat între cele două părţi". După cum anticipam mai sus, nu este vorba despre vreun act dezinteresat de mărinimie, ci despre protejarea propriei afaceri, chit că acest lucru înseamnă să lucrezi în curtea altuia ca pe propria tarla, fapt sesizat, de asemenea, de inspectori: "Menţionăm că firma deţine în proprietate trei hoteluri care din punct de vedere constructiv au făcut parte din Complexul Steaua de Mare şi care sunt legate de baza de tratament a spitalului prin culoare cu acces direct. Având în vedere că iniţial Complexul Steaua de Mare cuprindea atât Ambulatoriul nr. 1, cât şi cele 3 hoteluri cu acces direct la baza de tratament şi se afla în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, există în momentul de faţă un interes major al societăţii private de a găsi o soluţie să exploateze baza de tratament în detrimentul spitalului, având în vedere actuala colaborare cu managerul unităţii spitaliceşti". Vorbim deci de o înţelegere "pe blat" între patronii societăţii în cauză şi managerul Elena Mărgărit, cea numită manager la Spitalul de Recuperare din Eforie la doar 2 luni de la absolvirea unei facultăţi particulare de 3 ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108