REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Spitalul de Boli Infecţioase se pregăteşte pentru inaugurarea noului lift

Spitalul de Boli Infecţioase se pregăteşte pentru inaugurarea noului lift

Replica API 22 martie 2012 | 00:00 83

Renovările, trecute pe lista de priorităţi

Renovările, trecute pe lista de priorităţi

Trecerea timpului îşi spune cuvântul şi în cazul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde ultimele renovări au avut loc în urmă cu peste 10 ani. Prima realizare pe acest plan vine cu montarea unui nou lift, inaugurare ce va avea loc la începutul lunii aprilie.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa se pregăteşte pentru inaugurarea noului lift. Realizarea a venit după mai bine de zece ani, timp în care unitatea spitalicească nu a mai beneficiat de modernizări sau reabilitări majore. Amenajarea casei liftului cât şi montarea noului lift doar ce s-au încheiat, urmând ca în luna aprilie să aibă loc inaugurarea. Tot în acelaşi loc va fi amenajată şi noua intrare pentru primirea urgenţelor. De menţionat este că în locul cu pricina, de 10 ani nu a mai funcţionat un lift, angajaţii cât şi pacienţii fiind nevoiţi să apeleze la scări. "Cu bucurie în suflet pot spune că s-a finalizat amenajarea liftului, cu ajutorul primăriei. Este un lift pe care îl aşteptăm de 10 ani şi iată că am reuşit construirea casei liftului cât şi montarea acestuia. Pe listă urmează şi modernizarea celuilalt lift, în funcţie de cum vom avea bani. În felul acesta am putea să ne asigurăm toate circuitele pentru că la noi aceasta era o problemă, pacienţii sunt cu diferite afecţiuni şi trebuie să intre pe o parte, să iasă pe cealaltă, să nu intre în contact cu alte afecţiuni", a declarat, pentru "Replica", Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli infecţioase. Până la punerea în funcţiune, se mai aşteaptă aprobarea ISCIR, cât şi updatarea sistemului de citire a cartelelor întrucât funcţionarea ascensorului va fi pe bază de cartelă. Valoarea investiţiei a fost în jur de 30.000 euro, suportată în totalitate de către Primăria Constanţa. Dar nu este tot. Întrucât Secţia de reanimare a fost dotată la standarde europene, necesară era şi construcţia unei încăperi alăturate în care să fie montate compresoarele ventilatoarelor. Suma clădirii din curtea spitalului a fost, de asemenea, alocată de către Primărie, în valoare de aproximativ 220.000 euro. O altă investiţie reprezintă schimbarea tuturor uşilor din cadrul unităţii spitaliceşti, care, în urma unui control, s-a descoperit că se deschid în sens invers. Acţiunea de schimbare a uşilor încă nu este definitivată, suma alocată ridicându-se la câteva zeci de mii de ron. "Uşile oricum erau de proastă calitate şi erau montate de 10 ani de zile, fapt pentru care în momentul în care s-a umblat pentru schimbarea sistemului de deschidere, multe s-au stricat ceea ce a dus la înlocuirea lor. M-am conformat, am schimbat uşile pentru a se face evacuarea în sensul de ieşire în cazul unui incendiu. Controlul a fost la începutul anului, iar de luna trecută tot lucrăm la acest lucru", a mai declarat dr. Stela Halichidis. Tot pe lista investiţiilor prioritare se află şi izolarea pereţilor unităţii spitaliceşti, dar încă nu se cunosc detalii, fondurile neexistând în momentul de faţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108