REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul de la Cernavodă vroia să se acrediteze cu acte false

Spitalul de la Cernavodă vroia să se acrediteze cu acte false

Replica API 6 mai 2011 | 00:00 294

Dacă nu se prindea Direcţia de Sănătate

Dacă nu se prindea Direcţia de Sănătate

Deşi este administrator la două firme private Marius Ion Sponoche şi-a luat în serios rolul de manager al Spitalului orăşenesc Cernavodă, aşa că a început deja să ia decizii, să semneze şi să transmită instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii documente cu informaţii eronate. Fără experienţă în domeniul medical, Marius Ion Sponoche a simţit nevoia să supraevalueze activitatea unităţii medicale, ba chiar i-a adus şi îmbunătăţiri, ce-i drept, doar pe hârtie.

Comisia de acreditare a spitalelor a sesizat că în realitate ceea ce noul manager a declarat, pe propria răspundere, în cererea depusă la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, nu coincide cu amenajările din spital. Concret, Marius Ion Sponoche, prin intermediul unor hârtii, pe care le-a semnat negru pe alb, a încercat să convingă Comisia de Acreditare că Spitalul Cernavodă are în structură un compartiment de Primiri Urgenţe, dar şi suficienţi medici pentru a acoperi liniile de gardă, în speranţa că poate aşa unitatea va reuşi să fie clasată într-o categorie mai bună. Însă, membrii comisiei au stabilit în urma verificărilor efectuate în teren că spitalul nu a fost niciodată prevăzut cu un compartiment de Primiri Urgenţe, ba chiar unitatea se confruntă cu un deficit de medici. Chiar dacă managerul a încercat să prostească reprezentanţii Ministerului Sănătăţii cu acte false, comisia a fost nevoită miercuri să refacă documentaţia care le-a fost "vârâtă sub nas" pentru a putea clasifica spitalul în mod corespunzător.

Afacerile lui Sponoche

Revenind la afacerile şefului Spitalului Cernavodă, facem precizarea că Marius Ion Sponoche este asociat, în firma Electrodesign Pro Partner, al cărui obiect de activitate îl reprezintă lucrările de instalaţii electrice, cu bucureşteanul Tudor Andrei Anghelescu, cercetat alături de alte persoane în dosarul de corupţie de la Nuclearelectrica. Acesta, în calitate de reprezentant al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA (făcând parte din comisia de evaluare -n.r.), este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave întrucât ar fi atribuit firmei Tess Conex, pe care o controlează, un contract de 2.433.400 lei. Pe lângă lucrările de instalaţii electrice, Marius Ion Sponoche apare asociat şi cu gorjeanul Mihai-Vlad Stîrcu, în firma M & M Oil Distribution, care se ocupă de vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108