REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Replica API 15 februarie 2019 | 03:20 620

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă, din cauza birocrației, acesta nu s-a mai finalizat. Anul acesta, există o nouă speranță: banii se obțin ușor, mai greu stăm la capitolul birocrație, spune președintele Consiliului de Administrați Marius Enescu. Dacă autoritatea locală va emite în timp util toate avizele necesare, atunci spitalul nu s-ar mai confrunta cu problema paturilor iar DSP n-ar mai insista să se desființeze un număr de 85 de paturi, mai ales că unitatea funcționează la capacitate maximă. ”Sunt probleme vechi, clădiri vechi care nu întrunesc suprafața necesară pe pat. DSP nu mai avea răbdare cu planurile de conformare, vrea să desființeze 85 de paturi, dar s-a creat o situație din care vrem să profităm de ocazie, adică să aducem fonduri ca să mărim infrastructura. Să facem un pavilion accesoriu ca să se încadreze, căci astfel ar trebui să se înjumătățească numărul de paturi și ar însemna ca bolnavii activi de TBC să rămână pe drumuri că nu au unde să fie internați. Sunt 185 de paturi.

Speranțe sunt pentru fonduri, au fost și anul trecut, dar n-au puut să le folosească din cauza birocrației. Până când s-a terminat proiectul pentru optimizarea unor clădiri de acolo, a murit arhitectul și s-a paralizat proiectul. Trebuie să o luăm de la capăt”, a spus, pentru Replica, Marius Enescu. 300.000 de euro ar fi suficienți pentru realizarea proiectului, spune medicul. ”N-ar fi o comoară dacă dă și ministerul și Consiliul Județean. Să facem 50 de camere, să transferăm o parte din paturi, în felul ăsta să se relaxeze regimul de suprafață pe pat. Se lucrează la un anteproiect, s-au făcut calcule, de bani nu-mi fac griji, dar mai mult îmi fac griji din cauza birocrației locale căci, până de dau avizele, s-ar putea să ajungem cu banii în pom. Problema cea mai mare e la autoritatea locală, care nu ne dău avize în timp util”, a conchis Enescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand micsorati salariile medicilor? vi se pare normal asa?
2
1
Tre sa apara si pe aici unul ca slugoiul de GRASA CATALIN.Cel mai cel dintre slugile PSD din sanatate.Meneger zisese.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920