REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Spitalul din Mangalia va TRATA cazurile GRAVE de COVID-19

Spitalul din Mangalia va TRATA cazurile GRAVE de COVID-19

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 3360

Începând cu 1 noiembrie, Spitalul Municipal Mangalia va trata și cazurile grave COVID-19, care vor avea nevoie de îngrijire de specialitate în ATI. Secția de Terapie Intensivă din Mangalia dispune de 10 paturi, 7 dintre acestea, complet utilate, fiind alocate pacienților COVID. În prezent, Spitalul Municipal Mangalia are un număr de 107 paturi rezervate pacienților COVID-19, care beneficiază de tratament specific acestei afecțiuni.

Am avut o întâlnire cu managerii de spitale și și-au manifestat o disponibilitate foarte mare de a participa la efortul de tratare și combatere a pandemiei. Spitalul Județean Constanța a pus la dispoziție personal, astfel încât să putem da drumul până la sfârșitul acestei luni unei secții ATI la Mangalia, de 7 paturi, care să ajute și mai mult în eventualitatea nefericită a creșterii ratei de incidență.”, a declarat pentru Replica, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Ceilalți pacienți din oraș și localitățile limitrofe, care se încadrează în cazuistica non-COVID, pot apela, în continuare, la serviciile medicale ale medicilor din Mangalia. Spațiile medicale au fost reorganizate, în Pavilionul A funcționând celelalte secții deja existente și cabinetele din ambulatoriu.

Proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei și a fost depus la ministerul de resort, încă de la debutul pandemiei de coronavirus, în vederea consolidării capacității spitalului de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În cadrul proiectului, s-au achiziționat aparatură și echipamente medicale, indispensabile tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la cele usoare nu se pricep, de cele grave scapa cine poate daca are zile nu va este clar , medici nu au infectionisti decat madam menegera scolita de piticul orasului Ha !
0
0
Mai tovarasi,oamenii din Mangalia si imprejurimi , mai au si alte boli cronice care trebuie tratate atunci cand omul face o criza,unde sa se duca?Nu e exclus sa existe o varianta la bulgari.Si n -ar fi rau sa se dea statului roman o lectie, ca cea cu inmatricularea masinilor. Ca pana se dezmeticesc autoritatile trece si Covidul.
5
0
Si locuitorii orasului Mangalia daca se vor imbolnavi unde se vor trata? In oras nu exista alt spital si majoritatea locuitorilor sunt pensionari cardiaci
13
1
Cum cine? Piticul porno facut cu sterilet, primaresul rehales al mangalistanului, spaima boschetilor, cel care a transformat mangalea in sahara.
6
3
cine va trata?prostanulmala fe golan pneumolog de la tbc care nu stie cum s.o taie mai repede acasa ? sau medicii mengele de famiglie? am pus.o fratilor!
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108