REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Spitalul Hârşova, executat silit de fostul director

Spitalul Hârşova, executat silit de fostul director

Replica API 20 iulie 2011 | 00:00 111

Pentru două Moskvici-uri ruginite

Pentru două Moskvici-uri ruginite

Fostul director al Spitalului Orăşenesc Hârşova, medicul Niculae Vasile, a câştigat unul din procesele pe care le avea cu conducerea unităţii spitaliceşti. El s-a adresat organelor judecătoreşti, în urmă cu doi ani, pentru a fi despăgubit pentru avarierea unui autoturism, pe care, după cum susţine chiar el, a fost scos din curtea spitalului şi lovit. Mai mult, el a solicitat şi restituirea unor sume de bani care i-ar fi fost oprite în mod ilegal.

După doi ani de proces, se pare că fostul director al spitalului a câştigat. Mai mult decât atât, pe rolul Judecătoriei Hârşova, a fost înregistrat, vineri, 15 iulie, dosarul 662/842/2011, având ca obiect "încuviinţare executare silită", în care Niculae Vasile figurează în calitate de creditor, iar Spitalul Orăşenesc Hârşova este debitorul. Primul termen va avea loc vineri, 22 iulie, la o săptămână de la înregistrarea dosarului. Contactat de "Replica", medicul-creditor Niculae Vasile ne-a declarat că justiţia a fost de partea lui: "Am câştigat, pe de o parte, sumele de bani care mi-au fost oprite în mod abuziv, iar pe de altă parte, am câştigat daunele provocate maşinii. I-am spus directorului, la momentul acela, că banii mi i-a reţinut în mod nelegal şi că vor pierde în instanţă, dar nu a mişcat un deget. De doi ani mă judec cu ei, iar acum au pierdut, după ce le-a fost respins recursul. Suma de bani pe care mi-o datorează este în jur de 4.700 de lei. Aici intră şi daunele pentru maşină, pe care mi-au dat-o afară din curtea spitalului şi care a fost avariată. Am lucrat 20 de ani acolo, dar am plecat pentru că nu mai puteam sta acolo cu salariu de asistent. Alţii nu au mai fost puşi în situaţia mea, am fost singurul în acea situaţie. Celorlalţi li s-au făcut favoruri. E o problemă personală, bine că am câştigat", ne-a declarat Niculae Vasile. În replică, actualul manager al spitalului, medicul Adrian Mihai susţine că maşinile i-au fost ridicate de Primărie. "El îşi ţinea maşinile în curtea spitalului, două Moskvici -uri vechi şi ruginite, şi o barcă. Au venit întâi cei de la Protecţia Mediului, i-am dat şi somaţie să şi le ia, iar în cele din urmă au venit cei de la primărie şi le-au ridicat. E o problemă de acum patru ani. El are şi o şalupă aici, şi acum stă în faţa spitalului", ne-a declarat Adrian Mihai. Actualmente, Niculae Vasile este director medical la Spitalul Orăşenesc Cernavodă, în incinta căruia s-a mutat cu totul, la propriu, unde i-au fost amenajate două camere. Mai mult, Primăria Cernavodă îi decontează drumul, chiar dacă locuieşte în spital, susţin sursele noastre. În plus, în urma unui control s-a constatat că medicul deţine şi cabinete particulare în incinta aceleaşi unităţi medicale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108