REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

Spitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:35 735

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, în urma controlului realizat, în noaptea de duminică spre luni, 7 aprilie a.c., președintele României, Klaus Iohannis a acordat unității de la Constanța Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical”.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, ministrul Sănătății, Sorina Pintea și dr. Rodica Tudoran

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, celebrate an de an pe data de 7 aprilie a.c., Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța – cea mai mare unitate sanitară de la malul mării – a fost deopotrivă „muștruluit” bine de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cât și apreciat de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, ministrul Sorina Pintea a descins la Constanța într-un control inopinat, în seara zilei de duminică, 7 aprilie a.c., în urma căruia a vorbit despre „mizeria și dezastrul” găsite pe Secția de Neurologie, cât și despre lungile ore de așteptare din Unitatea de Primiri Urgențe, recomandând inclusiv demisia a două asistente medicale – asistenta șefă de la Neurologie, numită în funcție de câteva luni - și o asistentă de la Triaj. tot duminică, 7 aprilie a.c., în cinstea aceleiași celebrări, a Zilei Mondiale a Sănătății, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a mai multor instituții din domeniul medical. Printre acestea, și Spitalulu Județean Constanța!

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituții din domeniul medical. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical, Președintele României a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca; Ordinul „Meritul Sanitar” în rad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalului Municipal Orşova”, au transmis reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Decretul a fost semnat duminică, 7 aprilie a.c., iar ceremonia de decorare urmează să aibă loc marți, 16 aprilie a.c., ora 15,00, la Palatul Cotroceni.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vad nu citesc nici oreferire la marele nimic GRASA CATALI.de asemeni nu vad nimic referitor la excluderea acestuia.banuiesc ca oameni sint multumiti de activitatea acestuia.am intrebat la morga toti de acolo aveau numai cuvinte de bine la adresa memei acestuia.si a dinsului binenteles carene muuuulta in esofagul acestuia.
1
0
HALAL PRESEDINTE. face totul politic! nu a avut timp sa citeasca despre ce se intampla acolo.el are nevoie de voturi...
4
0
sunt confuz
2
0
Spre deosebire de ministru presedintele a semnat 'ca primaru'
7
0
Salariile au crescut foarte mult pentru munca pe care o presteaza. Nici un salariat din spitalele de stat nu ar mai trebui sa lucreze in mediul privat. Aici, ca si la bordel, clientul trebuie sa fie pe primul plan, nu curva
8
1
Meritul sanitar ptr MIZERIE ,SPAGI si NEPROFESIONISTI !
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108