REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SPITALUL JUDEŢEAN Constanţa va fi DOTAT cu aparatură de ultimă GENERAŢIE

SPITALUL JUDEŢEAN Constanţa va fi DOTAT cu aparatură de ultimă GENERAŢIE

Replica API 22 august 2020 | 15:55 2766

Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei" din Constanța va primi aparatură medicală nouă, esențială pentru intervențiile performante. Filiala Salvați Copiii Constanța a alocat fonduri de 12.000 de Euro pentru dotarea de urgență a două secţii ale spitalului.

Şapte injectomate vor fi donate secțiilor ATI și Pediatrie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei" Constanța. Aparatura achiziționată este esențială pentru administrarea tratamentului intravenos, pacienţilor.

Donaţia este mai mult decât bine venită

Ţinând cont că în Dobrogea, în momentul de faţă, nu există un Spital de Pediatrie, toate cazurile care implică pacienţi minori, din Constanţa şi din Tulcea, sunt internate în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. „Aparatura achiziționată este mai mult decât indispensabilă, în momentul de față injectomatele fiind esențiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuților noștri pacienți”, a declarat Cătălin Nicolae Grasa, managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfantul Apostol Andrei” din Constanța.

În România, rata mortalității infantile a fost de 6.2 la mia de născuți vii în 2019, conform datelor INS, aproape dublă față de media Uniunii Europene, 3.5 la mie. Potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, cea mai mare rată a mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) s-a înregistrat în judeţul Tulcea-15.6‰.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este ca fac parte dintr-o casta ce protejeaza foarte multi prostovani,shpagari,ingamfati,mitocani,impostori..Prin anii 90 lucrand in spital ca inginer aparatura medicala am constatat ca aprox 80% din medici nu stiau aproape nimic despre ce sa ceara de la un echipament medical,..am cerut sa se faca cursuri de pregatire,deoarece erau nuli,..au explodat in grandomania lor ,cerand demisia,..interesant era ca si medicii buni erau alaturi de medicii,nulitati,simtul de gashca domina,...aveam probe scrise,puteam demonsta incompetenta...scarbit mi-am dat demisia,...si am plecat din RO,....
0
0
te inchini cu doua maini, cand citesti unele comentarii...unde naiba ati vazut voi in Romania, inginer sa castige salar cat doi doctori? ca unul chiar stie ce face, dar e modest ca are 7 ani de acasa, vorbesc de inginer ,iar celalalt a fost crescut cu zicala totul ti se cuvine, ca nu degeaba au cheltuit parintii cu tine o caruta de bani sa faci medicina, e alta treaba...importat e ca oamenii uita ca meseria ne o alegem fiecare, nu suntem constransi, deci nu e normal sa te plangi ca nu primesti aplauze pt ca te duci la job, nu e normal sa primesti spor extra salarial 2500 lei, doar ca muncesti
1
0
de ce nu angajati medici pediatrii priceputi la SCJU, nu mai angajati toate curvele si pilosii angajati medici priceputi care au avut rezultate de varf in facultate si la rezidentiat
1
0
putoii astia pensati si epilati cu glezna la vedere au impresia ca daca au facut o facultate dar habar n-au sa scrie o fraza coerenta au dreptul sa arunce cu noroi in oricine.Eu incerc sa angajez un inginer de doi ani de zile.Numai de idioti am dat.Inginerii adevarati ori sunt prea batrani ori au plecat la un trai mai bun.Lepadaturile astea cu diplome pe banda rulanta nu sunt decat pleava ramasa.La 25 de ani se crede Saligny si cand colo el nu stie nici sa articuleze.Bine ca a facut el aparate pe care nu stiu medicii sa le foloseasca.Idiotul dracului mai si comenteaza,sa se faca de cacat.
3
0
bai retardule,inginerii adevarati au plecat din tara,tu nu esti decat un bou cu diploma.si mai ai si 3 ani de practica.deja sunt impresionat.bai inginere,vezi ca astia schimba pistoanele cu motorul pornit bai inginere.pacat este ca tu nu o sa intelegi vreodata de fapt despre ce e vorba.repet,nu esti decat un bou cu diploma.vedea-te-as cu tubul pe gat cum ii mai critici pe aia de te tin in viata si te trimit la ma-ta viu.mi-e scarba de voi,astia care doar scrieti mizerii despre oamenii cu adevarat importanti.PS.si eu sunt inginer si am salariul dublu fata de un medic din romania,asa ca mucles.
3
3
Dar marii oameni de afaceri constanteni cat au donat din banii lor? Alde: Dusu, Martin, Dumitrache, Felix, Parepa, Panait, Itu, Bosanceanu, Comanescu, Cusu, Fratila ... cat au scos din buzunarele lor cusute, nu din firme ca sa le scada profitul impozabil?
3
0
ba ingamfatule! asta e problema la voi, ca va credeti buricul pamantului. Sunt inginer si am 5 ani de facultate plus 3 ani de practica in spate. Crezi ca numai voi aveti facultate si rezidentiat? cu ce se deosebeste meseria mea de meseria ta?eu nu salvez vieti? aparatura aia medicala, de care nu ai habar cum functioneaza si care iti da diagnosticul fara ca tu sa mai gandesti, de cine e facuta? problema e ca voi munciti pe bani grei, din cauza unor decizii politice.Si nu meritati! eu nu am cerut si nu am luat spaga, nu am 3 joburi, am unul si bun, pentru care ma sacrific. Voi sunteti imbuibati
7
2
Cel mai tanar medic are in spate 6 ani de facultate si minimum 5 de rezidentiat.Ca sa nu mai vorbim despre ce urmeaza dupa.Majoritatea au si doctorate,dar nu din aceasta cauza se numesc doctori.Polemica este mult mai complexa.Voi astia care aveti in jur de 100 de cuvinte in vocabular,majoritatea terminandu-se in consoane nu ar trebui sa deschideti vreun articol despre doctori,dar voi retardatii dracului va permiteti sa si comentati.Cum va permiteti mai oligofrenilor sa comentati despre oameni care au studii cat nu veti putea voi sa faceti nici in zece vieti?
8
8
degeaba ai aparatura daca ai doctori mengele si puturosi fraieri.Ce faci cu ea? plus,decit sa stai la coada cu toti covidatii tigani si mosi mocangii care n.au dat un leu la sanatate,dar se imbulzesc la mocangeala,mai bine privatii!
3
7
Ca si popii,majoritatea medicinistilor vor ca toata lumea sa l-i se' nchine. Cand un pacient pleaca din lumea asta medicii se scuza mereu ca au existat si comorbilitati.De fapt,nu au ghicit diagnosticul, ca sa nu mai vorbim de tratament.Pacientul este vinovat, niciodata medicul! Aprop's, medicii fara doctorat folosesc titulatura de Doctor!Bai sclifositilor,sa fi Doctor inseamna sa stii multa carte, sa inveti continuu.Dar ce conteaza pt figurantii care cred ca halatul alb aduce,de la sine, respect si prestanta!? Apoi,activitatea voastra implica si tratamentul oricaror boli,a nostra-sa dam banii
7
6
medicii constanteni si-au donat SANATATEA pt pacienti. Sunt peste 80 de cadre medicale din Constanta care s-au infectat de la inceput, nu mai vorbesc de programul epuizant. Cand Nesimtitul statea pe internet, doctorii se autoizolau de familie ca sa nu aduca microbi acasa. cand nu sunt doctori sunt RECHIZITIONATI fortat -dar legal- si sunt dusi la Ploiesti si Mioveni la ora actuala. Tu, Nesimtitule, ce ai facut pt oameni ?
10
8
Frumos din partea lor, insa nu am auzit de nicio donatie din partea medicilor constanteni. Doctoroii nostrii se cred Mafalda pe pamant, au pretentii si ifose de neinchipuit. Sa nu uitam ca majoritatea lor nu misca un deget daca pacientii nu le dau si spaga. Desi acum au salarii de zeci de mii de lei lunar, prea multi dintre ei continua sa fie nesimtiti. Mai nou, isi cheama pacientii la spital si cu o internare de o zi " ii investigheza". Urmeaza externarea, statul cotizeaza iar apoi directia la...privat. Grasa stie de toate astea, dar mucles pt ca are " parte". Niste nesimtiti in halate albe!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108