REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Spitalul Militar de la stadionul Portul poate găzdui 100 de persoane: aici se vor trata cazurile ușoare și medii

Spitalul Militar de la stadionul Portul poate găzdui 100 de persoane: aici se vor trata cazurile ușoare și medii

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1152

Miercuri, 1 aprilie, a avut loc o prezentare a stadiului lucrărilor de asamblare-montare, desfășurate la obiectivul militar „Sistem Medical Modular de Intervenție și Tratament” (SMMIT) de la Constanța.

Spitalul CFR devine spațiu de cazare pentru medicii din unitatea militară

În perimetrul spitalului militar mobil se vor trata doar cazurile ușoare și medii, iar Spitalul CFR Constanța va deveni spațiu de cazare pentru medicii din unitatea militară.

"Aici se tratează cazurile ușoare și medii, pentru a decongestiona situația cazurilor grave. Cazurile grave vor fi tratate la Boli Infecțioase. La Spitalul CFR va fi cazat personalul medical care va lucra în spitalul militar. Campusul militar poate găzdui peste 100 de pacienți.", a precizat Lt. Col. dr. Nicolae-Cătălin Boca, medicul militar care coordonează activitatea integrată a acestui ansamblu.

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, are o capacitate de 55 de paturi și a fost finalizată, luni, 30 martie.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, locotenentul colonel, doctor Nicolae Cătălin Boca, a prezentat echipamentele medicale de care dispune până în prezent spitalul militar mobil. „Avem 20 de concentratoare de oxigen, 6 ventilatoare pentru ventilația pacienților a căror stare se agravează. De asemenea, spațiile în care vor sta pacienții, vor beneficia de presiune negativă, adică aceste aparate vor filtra aerul și îl vor evacua afară, tocmai pentru ca acești aerosoli să fie filtrați în afara facilității. Facilitatea va dispune de încălzire pe curent electric, sunt aere condiționate, de nivel militar, care pot să încălzească această facilitate. Sunt expuse în tot perimetrul extern al acestei facilități”, a spus locotentent colonel, dr. Nicolae Cătălin Boca.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mweee diasporaaaaa
1
3
O tampenie,spitale militare de campanie se fac in lupta pe campuri cand esti departe de localitati,nu in buricul orasului respectiv Mamaia unde in starea de urgenta se pot rechizitiona hotelurile goale fara nicio munca si nici plata.Apropos ati ancorat bine corturile in caz de furtuna sa nu zburde?
1
1
Sa speram sa nu ajungem aici
4
0
de turnatori imputiti si de comunisti securitsti! Meritati cu varf si-ndesat sa dispareti de pe fata planetei!
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108