REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sprijin NEAȘTEPTAT pentru Viorica Dăncilă - A primit LISTA cu miniștri pe care trebuie să îi remanieze

Sprijin NEAȘTEPTAT pentru Viorica Dăncilă - A primit LISTA cu miniștri pe care trebuie să îi remanieze

Replica API 23 septembrie 2018 | 00:00 224

Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, a declarat că e îngrijorat că premierul Viorica Dăncilă, "campiona gafelor" se va ocupa de remaniere. Acesta îi propune o listă cu cinci miniștri care ar trebui demiși, printre care ministrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul Educației, Valentin Popa, scrie Mediafax.

„Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere. Trebuie să o consiliez sincer și nominalizez cinci miniștri care trebuie să plece urgent Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniștrilor și va decide cine trebuie să fie remaniat, deși este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deși ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer și bine intenționat pe doamna premier și să îi propun cinci miniștri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniștri este prioritatea zero: ministerele ar funcționa mult mai bine fără nicio conducere de acest gen”, a afirmat vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, duminică, într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Liberalul îi propune șefului Executivului ca pe lista remaniaților să figureze ministrul Educației, Valentin Popa, pentru greșelile din manualele școlare, dar și ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru răspândirea pestei porcine.

„Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educației Naționale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele școlare, pline de greșeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice și desființarea manualelor alternative și consideră că actuala soluție este o revenire la perioada ceaușistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii și elevii nu dispun de alternative educaționale. De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetența de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta județelor afectate de virusul pestei se mărește de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost uciși, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă și există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată”, a precizat Leoreanu.

Și ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să fie remaniată de către premierul Dăncilă, în opinia vicepreședintelui PNL. De asemenea, ultimele două nume de pe lista cu remanieri făcute de Laurențiu Leoreanu, sunt cele ale ministrului Transporturilor, Lucian Șova, și a ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă.

„Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, trebuie să plece din funcție, în condițiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei și să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, așa cum și Lucian Șova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau șirul gafelor comise de Șova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș este complet ignorat de ministrul Transporturilor și că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanțare din bani europeni pentru demararea construcției autostrăzii. În egala măsură și ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuți și gazați pe 10 august în Piața Victoriei la un protest pașnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum și un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevărații dirijori ai intervenției împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcție”, a completat Laurențiu Leoreanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, vineri seară, că discuțiile și acțiunile legate de o remaniere guvernamentală a miniștrilor din Cabinetului Dăncilă vor fi amânate după referendumul pentru redefinirea familiei care va avea loc pe 6 și 7 octombrie.

"În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu", a declarat Dragnea, vineri seară, la încheierea şedinţei CExN al PSD.

Liderul PSD a adăugat că de acum încolo o calitate obligatorie a fiecărui ministru din Guvernul Dăncilă va fi "buna comunicare", lucru care va fi o condiție pentru rămânerea în Executiv.

"Miniștri care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi. Eu nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-a luat. Ce este foarte important, din punctul meu de vedere, şi o să cer în mod imperativ la acel Comitet Executiv, din calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului trebuie să fie buna comunicare", a completat Dragnea.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ce ai vrea PNL? Sa se dea la o parte cei care au castigat niste alegeri democratice si sa vina ei la putere, care abia au trecut de 20 procente. Adica dupa metoda Basescu: nu conteaza cine castiga, co duce cine vrea muschii mei. Alooo! Chiar daca Johanis este un demn urmas basist, asa ceva nu mai merge. Castigati fratilor alegerile si dupa aia guvernati cu Sica Mandolina, Roberta, Blaga, Videanu, Berceanu, Turcan, liberali adevarati!
0
1
In capul listei prim-ministra, ca doar sunt ministri din cabinetul ei si pestele de la cap se impute.
3
0
O idee minunata ar fi csa plece toti cu Veorica cea impaiata si dracnea amandoi in pas de brasoveanca
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108