REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SRL-ul Consiliului Judeţean, cu restanţe la plata angajaţilor-acţionari

SRL-ul Consiliului Judeţean, cu restanţe la plata angajaţilor-acţionari

Replica API 25 octombrie 2011 | 00:00 197

Gâmbuţeanu habar n-are, Clipea explică de ce firma e "bântuită" de faliment

Gâmbuţeanu habar n-are, Clipea explică de ce firma e "bântuită" de faliment

Circa 31 de creditori, persoane fizice şi juridice, au dat în judecată SC Domeniul public şi privat judeţean SRL, al cărui asociat majoritar este chiar Consiliul Judeţean Constanţa. În mare parte, persoanele fizice sunt angajaţi, dar şi funcţionari publici în cadrul Consiliului Judeţean, cum ar fi: Adrian Gâmbuţeanu, Cristian Ionuţ Clipea şi alţii, iar printre persoanele juridice se află, în primul rând, Consiliul Judeţean, RADET Constanţa, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Zip Escort etc. Toţi aceştia au cerut, în instanţă, deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitoarei, din cauza unor salarii restante. Interesant este faptul că, pe deoparte, unii creditori sunt acţionari ai firmei, iar pe de altă parte, aceştia dau firma în judecată pentru salarii. Pentru lămuriri, l-am contactat pe Adrian Gâmbuţeanu, cel care ocupă şi funcţia de şef al Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, însă acesta ne-a declarat că nu ştie prea multe. "Cred că este o greşeală, eu nu am cerut falimentul societăţii", ne-a declarat Gâmbuţeanu. Totuşi, la materia juridică a dosarului este trecut, clar, falimentul, chiar dacă obiectul dosarului este procedura insolvenţei.

Mai multă lumină a făcut chiar preşedintele societăţii, Cristian Ionuţ Clipea. "Noi, salariaţii, am dat în judecată societatea, pentru neplata salariilor pe o perioadă de 2 luni. Toţi creditorii ne-am adunat la masa credală şi am hotărât să dăm firma în judecată. Aceasta este în insolvenţă, s-a cerut să se plătească salariile eşalonat, în termen de 3 ani. Este vroba de 2 luni de la începutul anului, dar aşa se dau termenele la Tribunal", ne-a declarat Clipea.

Din culise

Nu se ştie exact care este motivul potrivit căruia angajaţii nu şi-au mai primit salariile, dat fiind că, prin HCJ 19 din 27 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean, principalul acţionar al firmei, a hotărât suplimentarea aportului de capital social al acesteia cu 20.000.000 RON, pentru demararea unor proiecte noi. De precizat că, pe data de 19 august 2004, CJC a adoptat Hotărârea 165 prin care erau "reorganizate" în titlu şi "desfiinţate" toate cele trei muzee constănţene, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă şi Muzeul de Artă Populară. A urmat unirea acestora într-un conglomerat, denumit generic Muzeul de Istorie Naţională, Arheologie, Artă şi Tradiţii Constanţa, iar bunurile imobile acestuia, inclusiv siturile arheologice, au fost transferate în administrarea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, înfiinţată puţin înaintea acelei "reorganizări culturale".

Despre societate

Potrivit Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL a fost înfiinţată pe data de 8 iulie 2004, având un capital social de 14254592.78 lei, având 1425459 părţi sociale. Obiectul de activitate al firmei este "administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract. Partea cea mai interesantă este acţionariatul firmei. Acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Constanţa, cu un aport total de 14254592.78 lei, cu 100 % din beneficii şi pierderi, după care urmează lista cu acţionarii persoane fizice: Ionuţ Cristian Clipea, Rodica Carmina Ţăpuş, Anca Eugenia Botezan, Alexandru Călin Porojnicu şi Adrian George Gâmbuţeanu, toţi aceştia figurând cu puteri suspendate. Ultimul bilanţ contabil înregistrat la registrul Comerţului, cel aferent anului 2010, indică o cifră de afaceri de 2.564.660 lei, din care s-a obţinut un profit brut de 215.462 lei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108