REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară - pe agenda şedinţei Guvernului de vineri după-amiaza

Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară - pe agenda şedinţei Guvernului de vineri după-amiaza

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:00 278

Guvernul are pe agenda celei de a doua şedinţe de vineri proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi, în primă lectură, proiectul referitor la unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariului minim prevede că "începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,327 lei/oră".

Prin excepţie, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră, mai prevede proiectul.

Tot în primă lectură în şedinţa Executivului de vineri după-amiază va fi şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi sub-sectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice.

Alte acte normative aflate pe agenda şedinţei de Guvern sunt proiectele de hotărâre referitoare la:

* aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Luminiţa''

* aprobarea bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Societăţii Comerciale Compania Naţională de Investiţii ''C.N.I'' SA aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

* aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Inspecţia Judiciară şi termenele de clasificare aferente acestora.

De asemenea, Guvernul mai ia în discuţie şi proiectele de hotărâre referitoare la modificarea şi completarea HG nr. 313/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru dezvoltare durabilă, dar şi privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019 pentru Administraţia Naţională ''Apele Române''.

Pe agendă se mai află şi eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi şi un memorandum cu tema: Înfiinţarea Grupului de Lucru Radio Digital (GLRD) pentru definirea şi implementarea radiodifuziunii terestre digitale sonore şi a serviciilor multimedia asociate, la nivel naţional, în România. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu.l baga.n seama cumetre , este un prost ce posteaza zilnic aceiasi idiotenie . Ce.i drept , a cam facut 3 clase mai mult decat trenul , dar nu.i bai . Da.l draqu de excrement!!
1
0
Ce faci ba papagalule de la 15;48, postezi la toate articolele de presa aceeiasi poezie. Vino ba si ceva nou.
1
0
NOI VREM : Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920